LG HI-MACS – dacă pentru unii ar părea o simplă placă dintr-un „alt material pentru mobilă”, în ultimii ani, arhitecți, designeri și fabricatori au realizat potențialul acestui material și posibilitățile infinite de prelucrare. Mai jos, 10 caracteristici care fac ca HI-MACS să fie unic:

1. Îmbinări invizibile – două piese lipite creează o singură suprafață, netedă, continuă, dintr-o bucată.

2. Termoformabil – de la o simplă placă la forme 3D de neimaginat; materialul se încălzește, devine maleabil și poate lua forma unei matrițe.

3. Translucent – efecte luminoase spectaculoase se pot obține fie utilizând gama Lucent, fie subțiind materialul cu o freză de mână sau CNC pe unde să treacă lumina.

4. Ușor de prelucrat – pentru forme simple, drepte, precum blaturile de bucătărie sau baie, este suficientă dotarea unui atelier simplu de tâmplărie ce deține un circular de formatizare, freză ober de mână și un șlefuitor orbital.

5. Rezistență mecanică ridicată – este utilizat cu succes de la aplicații expuse la trafic și uzură intensă (blaturi de lucru, de exemplu) până la aplicații de exterior (placări de clădiri, piscine, pergole etc.).

6. Opțiuni de finisare numeroase – cu HI-MACS se pot obține de la suprafețe cu finisaj mat până la suprafețe super lucioase, respectând cerințele oricărui proiect.

7. Gama de culori – în prezent sunt oferite standard 86 de culori. De la culori uni, simple, până la decoruri sofisticate ca Marmo, Galaxy, sau Volcanics.

8. Nonporos – HI-MACS este ușor de întreținut cu produse de curățenie uzuale. Caracterul omogen al materialului face ca acesta să fie utilizat frecvent în industria alimentară, farmaceutică și medicală unde cerințele de igienă sunt foarte exigente.

9. Sustenabil – chiar și plăcile de serie au în compoziție un procent ridicat de material reciclat si, mai mult decât atât, există gama EDEN pentru care proporția de material reciclat este de 42%.

10. Garanție îndelungată – LG HAUSYS împreună cu fabricatorii membrii Quality Club oferă garanție de 15 ani pentru produsele fabricate.