Estetica de vis a HIMACS Pavia aduce un design sic intr-un birou industrial

Conceptul initial al sediului pentru Horizon Building INC. si Davos&Co din Porto, Portugalia, a fost dezvoltat de firma de arhitectura si design Edico Limitada- Arquitetura e Design LDA, avand la baza un spatiu vibrant, cu culori pastelate si o estetica luxoasa, dar simpla, care ar putea servi atat ca loc de munca cat si ca galerie pentru prezentarea diverselor proiecte imobiliare. Obiectivele au fost construirea unei locatii in care oaspetii si asociatii sa se simta ca acasa, precum si crearea unui mediu subtil, elegant, in care sa poata fi expuse si alte proiecte.

“Am vrut sa maximizam potentialul imens al spatiului original cu tavan inalt, motiv pentru care am ales un stil industrial. Ricardo Rios, designerul proiectului, ne spune cum toti cei implicati in proiect erau membri ai industriilor imobiliare sau arhitecturale.  Am cautat sa surprindem esenta unuei lucrari prin fuzionarea materialelor opulente precum marmura si materialul compozit acrilic HIMACS cu alte materiale de constructie fundamentale precum betonul si metalul”. Fara alte explicatii, ne-am putut concentra pe calitatea finisarii materialelor existente datorita pozitiei si privelistilor fantastice ale locatiei.

Cea mai grea parte a acestui proiect a fost echilibrarea cerintelor celor trei organizatii diferite care controleaza proprietatea si incorporarea acestora intr-un design unic, modern, industrial. Din fericire, firma de arhitectura a avut un aport artistic nelimitat atunci cand a selectat materialele si a construit fiecare componenta a spatiului. Materialele trebuiau sa fie sofisticate, dar modeste, ceea ce inseamna ca produsul final nu era la fel de extravagant. De asemenea, trebuiau sa fie versatile si foarte adaptabile fiecarei locatii.

HIMACS Pavia a fost selectat drept unul dintre elementele cheie ale proiectului. Conform Edico Limitada- Arquitetura e Design LDA, ”Am dorit sa incorporam tehnici de iluminare din spate, pe care le-am putut realiza datorita capacitatilor translucide ale culorii Pavia, pe langa faptul ca scoteam in evidenta estetica pietrei naturale si aspectul general atragator”. Este unic datorita modelului sau marmorat si a calitatilor translucide, in special atunci cand lumina se reflecta direct sau indirect.

HIMACS Pavia a fost propus pentru fabricarea birourilor, blaturi de masa, mobilier birouri, manere usi si lavoare de baie. Materialul a fost alegerea perfecta pentru toate aplicatiile enumerate anterior, datorita calitatilor salesanitare, antibacteriene, versatilitatea in modelare, aspectul translucid si senzatia delicata si fina la atingere.

Fiecare lavoar si blat de baie a fost fabricat din HIMACS Pavia, toate dintr-o bucata, datorita proprietatilor de a se imbina invizibil. Cu o iluminare suplimentara, aceste corpuri dau o stralucire blanda in interiorul spatiului. Astfel, rezulta o estetica neobisnuita care completeaza perfect designul industrial al birourilor, alaturi de accentele aurii si peretele intunecat din spate. In ambele spatii, utilizarea HIMACS in conjunctura cu finisaje substantiale si linii drepte, are ca rezultat o estetica unificata, bine echilibrata si extra sofisticata.

Faptul ca arhitectii si designerii continua sa isi puna increderea in durabilitatea materialului, atat in ceea ce priveste igiena, cat si soliditatea materialului, poate fi obervat in utilizarea suprafetelor de contact, anume blaturi, birouri, mese si mobilier de baie in cazul acestui proiect.

Suprafetele complet netede ale materialului compozit acrilic HIMACS previn acumularea de murdarie si bacterii, oferind obiecte arhitecturale si de mobilier incredibil de simplu de pastrat curat si de intretinut. Textura produsului final este uniforma, neteda si nu exista imbinari evidente (evitand depunerea oricarei urme de praf).

Galerie foto

Alții au căutat: HIMACS Pavia, materialului compozit acrilic HIMACS, blaturi, birouri, mese, mobilier de baie, lavoar, blat de baie, imbinare invizibila, blaturi de masa, mobilier birouri, manere usi, lavoare de baie.