Utilizare și îngrijire HI-MACS

HI-MACS este un material de inalta performanta produs de LG utilizand cele mai noi tehnologii de fabricatie. Spre deosebire de celelalte materiale compozite acrilice a caror fabricatie presupune parcurgerea unui singur ciclu de fabricatie – chemical cure, HI-MACS  este supus si unui al doilea tratament de aceasta prin expunere la incalzire controlata – thermal cure. Acesta din urma confera materialului […] Mai mult…

UTILIZARE ȘI ÎNGRIJIRE HI-MACS

HI-MACS este un material de înaltă performanță produs de LG utilizând cele mai noi tehnologii de fabricație. Spre deosebire de celelalte materiale compozite acrilice a căror fabricație presupune parcurgerea unui singur ciclu de fabricație – chemical cure, HI-MACS  este supus și unui al doilea tratament, prin expunere la încălzire controlată – thermal cure. Acesta din urmă conferă materialului o structură mai omogenă, mai rezistentă la uzură și la schimbarea culorii sub acțiunea razelor UV. HI-MACS va arăta surprinzător de nou după ani de zile. HI-MACS se curăță cu detergenți obișnuiți cumpărați de la supermarket.

Mai jos vă oferim câteva sfaturi și sugestii  simple pentru întreținerea și îngrijirea produsului dumneavoastră pentru a vă bucura de calitățile sale excepționale pentru mulți ani.

Urme de arsură.

Micile semne de arsură sau semne cauzate de nicotină pot fi îndepărtate folosind un agent de curățare sau un burete ușor abraziv. Dacă acest lucru va da finisajului lucios un aspect mat, curățarea suprafeței cu un burețel neted de curățare va reda repede aspectul lucios.

Petele mai dificile.

Petele mai dificile, cauzate de coloranți alimentari, ceai, vin roșu sau suc de fructe pot fi ușor îndepărtate folosind un agent de înălbire (nu lăsați agentul de înălbire în contact cu suprafața mai mult de 5 minute). Curățați suprafața cu un detergent obișnuit și clătiți cu apă curată. Puteți de asemenea folosi agenți de curățare și pe suprafețele mate. Lacul de unghii poate fi ușor îndepărtat cu diluant de lac de unghii (fără acetonă) sau cu burete de curățare.

Obiecte fierbinți.

Tigăile sau vasele scoase direct din cuptor sau luate de pe plită nu trebuie așezate direct pe suprafața HI-MACS. Așezați un tocător sau un suport pentru a preveni orice daune produsului dumneavoastră. Dacă lăsați să curgă lichide fierbinți în chiuvetele sau bazinele HI-MACS trebuie în același timp să lăsați să curgă și apă rece.

Obiecte ascuțite.

HI-MACS reușește fără efort să facă față uzurii de zi cu zi, cu toate acestea, obiectele ascuțite pot lăsa tăieturi și zgârieturi. Puteți repara tăieturile sau zgârieturile mai mici fără probleme utilizând bureți abrazivi, dar recomandăm să apelați la specialiști pentru tăieturile mai adânci.

Petele obișnuite de zi cu zi.

HI-MACS este un material complet omogen. Nefiind poros, se poate curăța simplu și ușor cu un șervețel de bucătărie umed sau cu un burete și un agent de curățare obișnuit folosit în bucătărie sau baie.

Agenții de curățare acizi.

Anumiți agenți de curățare conțin acizi, cum sunt clorula de metil sau acetona. Trebuie evitată folosirea acestora pe suprafețele HI-MACS. Dacă unul dintre aceste produse intră accidental în contact cu suprafața HI-MACS, ca măsură de precauție, clătiți suprafața cu apă și cu agenți de curățare pentru a preveni decolorarea.