Calitate la superlativ: garanția HI-MACS®

Orice produs HI-MACS ® are o garantie minima de 10 ani, insa aceasta poate fi extinsa foarte usor pana la 15 ani.
Garantie
Aceasta garantie minima de 10 ani este acordata produselor fabricate de montate de un membru HI-MACS® Quality Club in concordanta cu specificatiile publicate de LG Hausys Europe pentru materialul HI-MACS®.  


 […] Mai mult…

GARANȚIA HI-MACS. CONDIȚII DE APLICARE A GARANȚIEI

Cu garanția de 10 ani, HI-MACS oferă cea mai lungă de durată garanție de pe piață dintre toți producătorii de suprafețe solide acrilice compozite.

Pentru produsele prelucrate prin debitare, lipire, șlefuire, frezare, termoformare etc de către Atvangarde, garanția aplicabilă este cea conformă cu legislația în vigoare și anume 24 luni pentru persoane fizice și 12 luni pentru persoane juridice, sub condiția prezentării facturii de achiziție și a certificatului de garanție în cazul persoanelor fizice sau a facturii de achiziție și contractului de vânzare cumpărare de către persoanele juridice.


Aplicarea Garanției

Garanția limitată acoperă materialul HI-MACS prelucrat sau comercializat de LG Hausys Europe. Garanția acoperă materialele HI-MACS când acestea sunt prelucrate și instalate de către un membru al Clubului de Calitate HI-MACS. LG Hausys Europe garantează în mod expres deținătorului unui produs HI-MACS realizat conform specificațiilor de aplicare, fabricație și instalare publicate de către LG Hausys Europe pentru HI-MACS, că vor repara sau inlocui produsul HI-MACS dacă deterioararea se datorează vreunui defect de fabricație în primi 10 ani după instalare. LG Hausys Europe va acoperi în acest caz costurile aferente instalării, transportului și prelucrării în plus față de costului materialului.

Garanția cumpărătorului original poate fi transferată următorului proprietar. O chitanță de achiziție  sau o altă dovadă a datei achiziției originale  de la unul dintre membrii Quality Club HI-MACS se va cere înainte de a se oferi serviciile de garanție. În cazul în care un asemenea document menționat mai sus nu este disponibil, garanția nu se poate aplica.

Garanția nu se va aplica în următoarele cazuri:

1. Prelucrarea sau instalarea necorespunzatoare a produsului HI-MACS:

 • când prelucrarea sau instalarea nu este realizată de un membru al Clubului de Calitate HI-MACS;
 • eșecul în a respecta procedurile recomandate în aplicare, procesare și instalare (placi de 6 mm pentru aplicații verticale, 9 mm pentru aplicațiile orizontale fără surse de căldură și plăci 12 mm pentru pentru aplicațiile orizontale ce suportă surse de căldură sau necesită suport structural adecvat);
 • instalare defectuoasă sau necorespunzătoare, inclusiv îmbinări vizibile (trebuie folosiți doar adezivi HI-MACS);
 • o modificare realizată de către un fabricator neautorizat.

2. Eșecul de a aplica instrucțiunile pentru folosirea și menținerea HI-MACS incluzând:

 • mentenanță generală improprie sau inadecvată;
 • agresiune chimică sau fizică asupra produsului;
 • expunere la temperaturi ridicate, datorate expunerii la obiecte fierbinți aplicate direct pe suprafață ( exemplu: tigăi și vase fierbinți aplicate fără ca suprafața să fie protejată de un suport de cauciuc ,lemn etc ) sau datorate unei izolări termice greșite (exemplu: pentru plite, bazine incorporate, etc);
 • turnarea lichidelor fierbinți în chiuvetele sau bazinele HI-MACS fără a porni în același timp și apa rece;
 • în caz de forță majoră.

3. Culorile și finisajele gloss HI-MACS-disclaimer colors

 • materialul de baza HI-MACS este identic pentru fiecare culoare dar este important de stiut ca pe culorile mai intunecate si mai mult pigmentate se vor vedea praful, zgarieturi, murdarie, urme lasate de calcar si orice alte uzuri obisnuite care se vad mai bine decat pe texturile de culoare mai deschise.
 • de aceea culorile marcate cu *(disclaimer colors) sunt mai putin potrivite pentru aplicatiile a caror suprafata  este supusa mai mult contactului, cum sunt, de exemplu, mesele de lucru  plasate in locurile de trafic ridicat.
 • datorita caracteristicilor si proprietatilor specifice ale culorilor Marmo, care au un efect de marmura (waves), o atentie speciala trebuie avuta in vedere la realizarea imbinarilor pentru a nu taia modelul.Modelul (waves) poate fi diferit de la placa la placa.
 • aplicatiile la care se folosesc finisaje lucioase nepotrivite cu aplicatia (asa cum sunt mentionate in brosurile de culori sau orice alta documentatie HI-MACS) nu vor fi acoperite de catre aceasta garantie. Spre exemplu utilizarea in zone de trafic intens (pentru blaturi de bucatarie, tejghele de baruri sau de magazine etc), a unor finisaje foarte lucioase.

4. Obligatiile LG Hausys Europe impreuna cu membrii Clubului de Calitate HI-MACS se limiteaza doar la repararea sau inlocuirea produselor cumparate, inclusiv costuri de munca aferente necesare si rezonabile atunci cand cererea este acceptabila in termenii acestei garantii. In cazul in care HI-MACS nu este in masura de a inlocui sau repara, depinzand de caz, un produs defect, LG Hausys Europe se angajeaza sa ramburseze, intr-o perioada de timp rezonabila dupa depunerea cererii, pretul de achizitionare al materialului HI-MACS, atata timp cat clientul inapoiaza materialul defect catre LG Hausys Europe sau catre membrul Clubului de Calitate HI-MACS desemnat.

5. Reclamatia

Pentru a obtine service ul din cadrul acestei garantii, va rugam contactati direct sursa de la care ati achizitionat produsul HI-MACS Natural Acrylic Stone. Membrii Clubului nostru de Calitate va vor evalua reclamatia iar atunci cand acesta este gasit a fi indreptatit acesti vor oferi o solutie practica si satisfacatoare. Pentru oricare intrebari aditionale cu privire la acesta garantie, puteti contacta Atvangarde Surfaces prin formularul de contact.Va rugam includeti numele, adresa , numar de telefon/fax si e-mail in toata corespondenta precum si chitanta/factura de achizitionare. Vom raspunde tutror cererilor in curs de 30 de zile lucratoare.

6. Instalarea fațadelor

Garantia limitata de 10 ani HI-MACS in ceea ce priveste defecte ale materialelor nu este aplicabila fatadelor exterioare.Cu toate acestea, unele culori anume folosite in aplicatiile externe (inclusiv fatade) beneficiaza de o garantie de 5 ani de rezistenta impotriva razelor UV. Culorilor acestea li se garanteaza 5 ani toleranta de la Delta E3 la Delta E4, conform listei de mai jos:

 • Pentru ΔE3: S02 Almond, S09 Cream, S28 Alpine White, G34 Arctic Granite, G38 Sea Oat Quartz, G48 Beach Sand
 • Pentru ΔE4: G02 Grey Sand, G04 White Quartz, G05 White Granite, G30 Ivory Quartz, G41 Confetti Quartz, S302 Opal, S33 Nordic White, S34 Diamond White, S29 Ivory White.

Aceasta garantie UV se bazeaza pe cunostintele noastre din acest moment. De aceea oricare dintre produsele HI-MACS ale caror culori nu sunt mentionate mai sus nu este acoperit de garantia noastra de rezistenta la razele UV.


Garantia Produselor pentru Aplicatiile Exterioare

1. Piatra Naturala Acrilica LG Hausys, HI-MACS, a fost foarte des aleasa pentru variate amenajari interioare, proiecte si lucrari de arhitectura datorita proprietatilor si avantajelor sale unice. Datorita interesului crescut si cererilor din partea arhitectilor pentru noi aplicatii pentru uz exterior, LG Hausys a derulat teste pentru a evalua posibilitatea de a folosirii HI-MACS pe fatada unei cladiri.

2. Testul a intentionat sa verifice posibilele schimbari de culoare la folosirea produsului HI-MACS in fatadele aplicate. Desi HI-MACS are o buna rezistenta impotriva razelor UV in general, nivelul de modificare a culorii poate sa difere de la modele la modele, conform cu tipul si cantitatea de pigment precum si alte ingrediente continute in diferitele modele. Asadar, acestea sunt cele 14 tipuri de culori HI-MACS de la care se asteapta sa arate, relativ, mai putine modificari de culoare cand sunt utilizate afara:

S02 Almond

S09 Cream

S28 Alpine White

G02 Gray Sand

G04 White Quartz

G05 White Granite

S033 Nordic White

G30 Ivory Quartz

G34 Arctic Granite

G38 Sea Oat Quartz

G48 Beach Sand

S302 Opal

S034 Diamond White

S29 Ivory White

Posibila schimbare a culorii din cele de mai sus 14 culori HI-MACS® mentionate atunci când sunt utilizate pe fațadă este de așteptat să fie mai mic de 3 ~ 4 Delta E timp pentru 5 ani în condiții normale preconizate.

Pierderea de luciu nu va depăși 40 % pe finisaj mat, iar culoarea nu se va atenua în primii 10 ani după instalarea inițială. In plus , LG Hausys garanteaza faptul ca produsul HI-MACS nu va prezenta semne de decojire, umflare și dezlipire in primii 20 de ani incepand de la data cand aplicarea a fost incheiata atunci cand produsul a fost depozitat, manipulat, aplicat si intretinut conform instructiunilor tehnice LG Hausys si al tuturor codurilor de construire aplicabile.

4. In timpul perioadei mentionate mai sus, daca orice panou de fatada HI-MACS (cu indeplinirea criteriilor  de performanță la standardele cerute de construcțiile europene sau  locale sau naționale solicitate) prezintă semne de defecte (sub rezerva tuturor limitărilor specificate aici ) LG Hausys va lasa la latitudinea clientului,  fie înlocuirea gratuită a panourilor de fațadă HI – MACS® sau rambursarea prețul de cumpărare inițial al panourilor de fațadă HI – MACS,® determinate de către LG Hausys a fi indreptatit la oricare dintre condițiile de mai sus. Pentru ca LG Hausys să răspundă în conformitate cu această garanție , LG Hausys trebuie să li se permită să inspecteze produsul și, ulterior, să urmeze procedurile sale de oferire a serviciilor de garanție. Toate deciziile privind existența oricăreia dintre condițiile de mai sus sau defectele de fabricație sau , în orice caz, care afectează această garanție se efectuează de către LG Hausys și este definitivă și obligatorie pentru parti.

5. Această garanție limitată se aplică numai în cazul defectelor care apar în termen de zece ( 10) ani de la data instalării permanente sau a douăzeci (20 ) de ani , în cazul specific de decojire, umflare si delaminare a panourilor de fațadă HI – MACS®. Garanția limitată se aplică numai în cazul în care LG Hausys este notificat în scris, în termen de șaizeci ( 60) de zile după astfel de defecte apar, sau sunt descoperite după exercitarea unei diligențe rezonabile.Nerespectarea de către partea care pretinde depagubiri de a notifica LG Hausys într- o astfel de perioadă va scuti în mod automat LG Hausys de orice responsabilitate și / sau răspundere în conformitate cu această garanție limitată.Cumpărătorul își asumă toate riscurile și responsabilitatea pentru rezultatele obținute prin utilizarea produselor acoperite de această garanție limitată, fie utilizate individual sau în combinație cu alte materiale.

Garanția de față nu acoperă LG Hausys TM  Joint Adeziv mixt ; aceasta se referă numai la placile HI-MACS®.

6. Această garanție nu acoperă , iar LG Hausys prin prezenta respinge orice responsabilitate pentru daunele cauzate de abuzul fizic sau chimic, acte de vandalism , daune datorate căldurii excesive sau expunerea neuniformă la condițiile meteorologice, incendiu, inundații, cutremure, accidente, război, proiectarea sau instalarea necorespunzătoare a produselor LG Hausys, nici o aplicație anume sau selecție de produse, orice fel de piese, componente, materiale de etanșare ale altor producători utilizate cu produse LG Hausys , sau lipsa de performanță a produselor LG Hausys care pot fi atribuite acestor elemente.

7. Obligația LG Hausys de mai jos se limitează numai la restituirea prețului de achiziție a panourilor de fațadă HI-MACS® sau înlocuirea panourilor de fațadă HI-MACS® pentru care se face mențiunea cu excluderea oricăror costuri asociate cu fabricarea, înlocuirea sau instalarea . În nici un caz, LG Hausys este răspunzător pentru daune speciale , indirecte , accidentale , punitive , indirecte sau daune similare , ( inclusiv, fără a se limita la acestea, daune pentru pierderi de profit, întreruperi de afaceri sau orice alte pierderi ) indiferent dacă sunt sau nu cauzate de sau care rezultă din neglijența LG Hausys chiar dacă LG Hausys a fost informat cu privire la posibilitatea unor astfel de daune.

8. Aceasta este singura garanție limitată făcută în legătură cu vânzarea de panouri de fațadă HI-MACS® utilizate în proiecte placari exterioare. Nici un reprezentant, comerciant sau orice altă persoană nu este autorizată să facă garanții , reprezentari sau promisiuni cu privire la aceste produse.

Nu există alti termeni sau condiții altele decât cele specificate aici, și nici un acord sau o înțelegere, orale sau scrise, care sa tinda in vreun fel sa modifice această garanție limitată, nu va putea obliga in vreun fel LG Hausys, cu excepția cazului făcută în scris și semnat de un angajat autorizat LG Hausys .

9. Legile, codurile de construirea și de securitate care reglementează proiectarea, ingineria și construcția de instalații variază foarte mult. LG Hausys nu își asumă nicio responsabilitate sau obligație în ceea ce privește selectarea produsului pentru instalarea sau proiectare, ingineri și construcția instalației .

10. Această garanție este supusă condiției de furnizare a produsului de mai sus menționat de la un LG Hausys HI-MACS furnizor autorizat .