HI-MACS Terrazzo tendinte noi de design

Când vine vorba despre tendințele de design ale suprafețelor, există un aspect care a impactat enorm atât interiorul rezidențial, cât și pe cel comercial. Este adevărat, vorbim despre Terrazzo, solutia extrem de populara pentru pardoseli și pereți, care a luat cu asalt industria designului. Dar nu numai pardoselile au fost revoluționate în acest stil. De la blaturi de bucatarie, cazi de baie, la huse de telefon și papetărie, trendul Terrazzo se regăsește peste tot și dă o notă de longevitate, deoarece dragostea pentru acest amestec de modele aleatorii dăinuie în timp. Motiv pentru care HI-MACS este încântat să anunțe lansarea a două noi culori uimitoare, într-un nou finisaj Terrazzo – Terrazzo Classico și Terrazzo Grigio. Urmând trendul și dezvoltându-l pentru a fi aplicat în orice interior, HI-MACS® Terrazzo poate fi utilizat pentru proiecte rezidențiale, comerciale și publice, de orice marime și stil, și este pretabil, în mod special, în zonele cu trafic intens precum restaurante, magazine și baruri. Originile plăcilor Terrazzo, așa cum le vedem astăzi, provin de la pavajele și pardoselile venețiene din secolul 18, dar abia în anii 1920 au căpătat popularitate.

Designul grafic, renumit pentru modelul aleator, pătat, punctat, asimetric și imperfect, a evoluat de-a lungul anilor, ajungând tiparul ilustrativ abstract pe care îl știm și îl îndrăgim astăzi. Terrazzo se potrivește cu aproape orice și noile culori HI-MACS® Terrazzo demonstrează asta, cu tonurile neutre ale Terrazzo Classico și senzația de industrial de la Terrazzo Grigio.

HI-MACS este alegerea perfectă pentru orice aplicație de interior. Fie placări de pereți, baruri, tejghele, stații de servire sau blaturi de mese din proiecte comerciale, sau zone de duș, cazi de baie, blaturi de bucătării sau insule de bucatarie din medii rezidențiale. Confecționat dintr-un amestec de minerale, acril pur si pigmenți naturali, acest material compozit acrilic este rezistent la uzură, dur, cu îmbinări invizibile, igienic și rezistent la pete, și poate fi termoformat sub formă curbă, ideal pentru placări cu lipiri invizibile în camere umede, insule de bucătărie și proiecte profesionale. Numeroase certificări internaționale clasează HI-MACS ca marcă de top pentru performanțele sale igienice, calitate a aerului de interior și pentru faptul că este fără emisii toxice și fără nanoparticule. Rezistent la murdărie, bacterii și substanțe chimice dure, acest material neted și ne poros nu permite bacteriilor să se depună, oferind siguranța unor locuințe și spații publice sănătoase.

Lansat in Septembrie 2020, HI-MACS Terrazzo Classico și Grigio, extinde portofoliul de mare succes al materialelor compozite acrilice HI-MACS, și adoptă acest trend popular în design, permițând proprietarilor de case, designerilor, arhitecților și constructorilor să aducă acest nou look suprafețelor și pereților.

Combinând aspectul estetic cu igiena și rezistența la uzură, HI-MACS Terrazzo este cea mai bună alegere pentru orice interior.

HI-MACS® este un material compozit acrilic care poate fi modelat în orice formă. Este folosit pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior, precum placări murale sculpturale si de performanță ridicată, sau de bucătărie, baie și suprafețe de mobilier, în proiecte pentru spații comerciale, rezidențiale sau publice. Este compus din pigmenți minerali, acrilici și naturali, care se îmbină, rezultând o suprafață netedă, ne poroasă și cu lipituri invizibile, care respectă cele mai înalte standarde de calitate, estetică, fabricație, funcționalitate și igienă – oferind avantaje multiple comparativ cu materialele convenționale.

HI-MACS® oferă posibilități nelimitate pentru soluții de placare și inspiră minți creative din întreaga lume.

Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid, Marcel Wanders și David Chipperfield, printre alții, au finalizat proiecte fabuloase utilizând HI-MACS®.

În prim-planul inovației, ca întotdeauna, LG Hausys a introdus recent două proiecte noi. Primul – HI-MACS® Ultra-Thermoforming (Ultra-Termoformare), o formulă inovatoare care împinge limitele modelării suprafețelor solide la un nou nivel, cu capacități termoplastice mai mari cu 30% – cea mai mare inovație din istoria Suprafețelor Solide încă de la începutul ei în 1967.

Acum, HI-MACS® Intense Ultra, combină caracteristicile din două lumi diferite: Intense Colour Technology (Tehnologia Culorilor Intense) și Ultra-Thermoforming (Ultra-Termoformare).

LG Hausys’ HI-MACS® folosește o tehnologie de încălzire simplă pentru a oferi capabilități plastice de termoformare tri-dimensională, permite asamblări cu imbinări invizibile, oferă o gamă de culori nelimitată, și – pentru anumite nuanțe – expune o translucență specială, când este expusă la lumină.

Cu toate că HI-MACS® este la fel de robust ca piatra, poate fi prelucrat intr-un mod asemănător cu lemnul: poate fi tăiat, frezat, găurit sau șlefuit.

HI-MACS® este prelucrat utilizând o nouă generație de tehnologii, cura termică. Temperatura atinsă în timpul procesului  de prelucrare clasează HI-MACS® aparte de alte suprafețe solide și creează o suprafață durabilă mai densă, mult mai omogenă și robustă – cu o rezistență sporită și proprietăți superioare de termoformare.

HI-MACS® nu absoarbe umiditatea, este foarte rezistentă la pete și este ușor de curățat, întreținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute internațional atestă calitatea HI-MACS® în termeni de responsabilitate ecologică, igienă și rezistență la foc – fiind prima Suprafață Solidă de pe piață care a primit Aprobarea Tehnică Europeană (ETA) pentru fațade – pentru culoarea Alpine White S728.

Mai mult, HI-MACS® a obținut certificatul francez QB și CSTB ATec “Avis Technique” pentru aplicarea de fațade.

HI-MACS® oferă o garanție de 15 ani pentru produse fabricate de Membrul Clubului de Calitate.

Galerie foto


Alții au căutat: blat de bucatarie, placare de perete, insula de bucatarie, blat de lucru, blat de bar, blat de bucatarie din compozit.