Scară suspendată din HI-MACS pentru o casă din Timișoara

Proiect al arhitectului Claudiu Toma de la Parasite Studio în care luxul minimalist este furnizat în formă pură, acest proiect de scară suspendată doar în cabluri vine cu soluții constructive cu adevărat provocatoare și utilizează numai materiale contemporane ale căror proprietăți fac ca acestea să fie unice: permit fabricație dintr-o bucată fără îmbinări vizibile, treptele scării părând turnate, rezistență la trafic intens, zero mentenață și curățare foarte ușoară.

Singurul material identificat cu aceste proprietăți a fost HI-MACS de la LG Hausys.

Marea provocare a proiectului a constat tocmai în solicitarea beneficiarilor ca scara să nu aibă vanguri de susținere, balustradă și mână curentă, iar pentru ca lucrurile să se complice prima rampă să fie complet suspendată, fiind susținută doar în cabluri.

Astfel, după construcția scării și a golului de scară din foi de oțel a urmat carosarea acestora cu material lemnos pentru preluarea vibrațiilor. După proba de tensionare a cablurilor s-a trecut la demontarea completă a tuturor elementelor și îmbrăcarea lor cu plăci de HI-MACS Arctic White de 9 mm grosime, care vin și sigilează ambele fețe ale treptelor și pe canturi miezul de oțel și lemn, generând astfel aspectul monolitic, de lastră volumetrică a treptelor scării.

Lipsa completă a parapeților și a mâinii curente accentuează senzația de plutire a scării, cablurile rămânând singurele elemente de protecție pe lateralele sale. Golul de scară, dar și exteriorul acesteia au fost de asemnea placate cu plăci de HI-MACS și, pentru a crea senzația de cabluri și acolo unde acestea nu există, în plăcile de HI-MACS ce închid golul scării au fost create frezări verticale cu tehnologie CNC prin care se vede foaia de oțel a peretelui.

HI-MACS Piatră Acrilică Naturală de la LG Hausys

Igienic și ușor de curățat, HI-MACS este foarte rezistent împotriva zgârieturilor, umezelii și a petelor, motiv pentru care este folosit din ce în ce mai des pentru proiecte atât de interior, cât și de exterior, mobilier, blaturi de bucătărie și baie și în arhitectura fațadelor de exterior.

HI-MACS este un material omogen în a cărui structură regăsim elemente naturale, minerale și acrilice de cea mai bună calitate și este perfect pentru contactul cu alimentele datorită suprafeței non-poroase ce previne acumularea de murdărie și bacterii. Această proprietate îl face foarte potrivit pentru aplicații în domeniul alimentației publice și HO-RE-CA.

Fiind termoformabil, HI-MACS este un produs ideal pentru crearea de linii fluide și forme organice, poate fi prelucrat dintr-o bucată fără îmbinări vizibile, rezultând astfel un element singular continuu, monolitic ce pare a fi realizat dintr-o singură bucată de material.

HI-MACS oferă posibilități nelimitate drept soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind HI-MACS de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea HI-MACS  în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

HI-MACS oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 10+5 ani pentru produsele fabricate de membrii Quality Club.

 

Galerie foto

Alții au căutat: scară din HI-MACS, trepte HI-MACS, mână curentă, balustradă, parapet scară, vang scară, perete trafor, placare pereți cu HI-MACS.

Alte proiecte