Amenajare interioara HI-MACS termoformat pentru Augeo Art Space Spa & Wellness la Rimini, Italia

Augeo Art Space – un concept unic, dezvoltat de arhitectul și designerul Yasmine Mahmoudieh, care reușește să combine rafinamentul artei contemporane și lumea wellnessului pentru a primi vizitatori din intreaga lume în cadrul evenimentelor exclusiviste.

„Augeo” este un termen de origine latină ce înseamna „a crește / a consolida”. Pornind de la această semnificație, a luat naștere Augeo Art Space – unicul centru de wellness din lume dedicat imbogățirii spirituale și meditației.

Proiectul Augeo, supervizat de Sergio Antolini și directorul de creație Matteo Sormani, va fi reprodus în alte mari orașe ale lumii. Primul centru este împărțit în 2 zone: galeria de artă și centrul de spa. Ele ocupă parterul și subsolul fostului Palazoo Brancaleoni, cunoscut azi ca Palazzo Spina.

Mahmoudieh, designerul proiectului, explică motivul pentru această alegere: „Galeria de artă este dedicata imaginației, creativității și, prin urmare, este fabuloasă și abstractă. Pe de altă parte, centrul spa este real, fizic, conceput pentru corp și spirit, unde te poți relaxa după concentrarea și tensiunea din prima cameră”.

Din momentul în care treci pragul acestui centru, ești transportat într-o altă lume.

HI-MACS® pentru artă și inspiratie, forme organice pentru amenajare interioara HI-MACS termoformat 

Continuitate, plasticitate, lumină: arcul de la intrarea în galerie constituie începutul unei lumi abstracte, maleabile, creative.

Pentru a primi vizitatorii și a-i ajuta să se simtă imediat ca acasă în această atmoferă plină de inspirație, designerul Mahmoudieh a utilizat Piatra acrilica naturala HI-MACS Alpine White, care insuflă o stare de dinamism și fluiditate. „Sculptura funcțională” începe din partea dreaptă, de la intrare, pentru a ascunde vechi defecte în structura originală. Apoi se transformă într-o zonă de lounge, care alunecă de-a lungul perimetrului camerei, apoi se cufundă din nou, pentru ca în cele din urmă să ia forma unei recepții și a unui bar.

Compania italiană Dform este cea care a realizat lucrarea din HI-MACS, oferindu-i „sculpturii “ un aspect sinuos, o trăsătură specifică designerului de proiect, care a exploatat liniile curbe în multe din lucrările sale. Proprietățile de termoformare ale HI-MACS-ului au fost fundamentale pentru succesul acestui proiect. Îi permite materialului să ia orice formă și dă posibilitatea designerilor sa dea frâu liber celor mai ambițioase idei pe care le au.

În plus, întrucât trăsătura distinctivă a HI-MACS-ului este că se îmbină invizibil, este posibil să fie creată iluzia unei structuri făcute dintr-o singură bucată, un bloc uniform de material, cu un efect monolithic surprinzător.

HI-MACS este unul dintre materialele mele favorite datorită flexibilității și calității superioare”, declară Mahmoudieh, care a reușit să completeze spațiul cu ajutorul acestei „sculpuri”, fără a veni în contradicție cu elementele de artă deja prezente.

Suprafețele albe, cum ar fi counterul din spate, vor fi utilizate ca ecrane pentru proiectele de artă. Primul, creat pentru Zuth, este interpretarea personală și artistică a ideii de contemplare, dorință, mediație și libertate care se regăsește la Augeo.

Podeaua a fost în mod deliberat „murdărită” în nuanțe de ciment care amintesc de culorile tipice unei curți italiene. Puncte mici de lumină, special amplasate astfel pentru a marca lucrările expuse, flutură în mod strategic pe pereții albi pentru a da impresia de camere mai spațioase și deschise. Mahmoudieh a acordat o mare atenție acestui detaliu și a optat pentru o lumină indirectă, care să nu obosească ochii vizitatorilor, ci să-i însoțească în mod subtil către diferitele camere. Corpurile de iluminat fluorescente în partea de jos a peretelui reflectă structura și fac în așa fel încât pereții să pară ca și când ar pluti – efectul fiind unul fascinant.

In spatele recepției, o scară duce la camerele de la etajul inferior, împărțite între zona de masaj și de tratament, zona de fitness și magnificul spa.

SPA

De asemenea, accesibil prin intermediul unei intrări separate, spa-ul se întinde de-a lungul etajului inferior. Pentru a evidenția si mai mult contrastul dintre galeria de artă și spa, Mahmoudieh a folosit un joc de umbre folosind nuanțe mai închise, care învăluie oaspeții și îi invită să își relaxeze atât mintea, cât și corpul, dar și să mediteze.

Plăci mari de piatră neagră, finisaje urbane contemporane și mozaicuri prețioase, înlocuie albul complet necontaminat de la etajul superior, pentru a da un aspect de lux (de modern) în zona de masaj, precum și în zona de duș, saună și zona de baie turcească.

Iluminatul este delicat și indirect, creând efecte luminoase ce ajută în mod activ la relaxarea oaspeților, fără a le obosi ochii.

Liniile curate, adesea unghiulare ale pereților și ale separatoarelor definesc spațiile, delimitând zona de vestiar și transformând-o într-un labirint dinamic, armonios integrat în structura dură, istorică.

Dornbracht, un producător de robinete și accesorii pentru baie de înaltă clasă, și-a pus amprenta asupra mediului înconjurător, prin crearea unei instalații spectaculoase care transformă ritualul dușului într-o experiență unică, uimitoare.

ATT-ul – sistemul modular de duș vertical – oferă 3 scenarii diferite (echilibrare, energizare, destresare) și este conceput pentru a spori bunăstarea psihologică a utilizatorului, acționând pe cele trei dimensiuni ale omului (trup, minte și suflet) .

La etajul inferior, o sală de fitness dotată cu echipamente de ultimă generație este o supriză de lumini simple și colorate, dând camerei senzația de adâncime și mișcare.

Spațiile inegale ale întregului centru se încrucișează pentru a crea numeroase colțuri care dau impresia de labirint, de un spațiu somptuos, neobișnuit, care nu este în nici un fel monoton, Mahmoudieh combinând viziunea ei pentru un spațiu cu forme neregulate, cu cerințele unui centru spa.

Esențele difuzate completează atmosfera holistică asemenea materialelor alese pentru a transmite un sentiment plăcut de căldură și liniște.

În ciuda dualismului de bază, Augeo este o creație unică, care se mișcă în armonie și unește visele, inspirația și realitatea.

Augeo este o singură cale, o realitate care combină două aspecte care sunt din anumite privințe incompatibile, dar devin, cu toate acestea, posibile și complementare. Mai mult, „se topesc” într-un mediu sofisticat, atent proiectat.

 

Galerie foto

Alte proiecte