Bazinul de inot Atlas in centrul orasului Paris

Utilizarea materialului compozit de ultima generatie HI-MACS® pentru amenajarea acestui bazin in arondismentul 19 al Parisului a rezultat intr-un finisaj superb. Noul proiect ofera inca un exemplu pentru versatilitatea extraordinara a pietrei acrilice naturale.
Studioul de arhitectura Yoonseux a transformat bazinul de inot al acestei scoli folosind HI-MACS® pentru intreaga amenajare. Coroborarea luminii naturale cu sursele de lumina artificiale confera un grad de unitate proiectului.
Pentru a crea o lume a armoniei s-a umarit ideea unei optiuni arhitecturale bazata pe ideea de “material unic”. HI-MACS® s-a evidentiat ca fiind materialul perfect pentru aceasta reamenajare inovativa.
Alegerea compozitului acrilic ca material unic a permis crearea unei atmosfere exclusive pentru bazinul de inot al scolii atat in termeni vizuali, senzoriali si tactili, cat si in sensul legaturii dintre minte si corp. Ca vehicul pentru experienta tactila, corpul uman este complet cufundat in simturile sale, datorita proprietatilor distinctive ale mineralului acrilic HI-MACS®, cu o gama vasta de forme si culori.
In termeni de igiena, arhitectii de la Yoonseux au selectat HI-MACS® pentru ca a indeplinit toate cerintele stricte pentru un spatiu public: nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete, suprafata neporoasa nu permite infiltrarea lichidelor si nu in ultimul rand se curata, se intretine si se repara foarte usor.
Mai mult, faptul ca prelucrarea sa este foarte usoara si asemanatoare lemnului l-a transformat in materialul ideal pentru acest proiect. Maleabilitatea si flexibilitatea au permis folosirea sa intr-o varietate de forme: asamblare, lipire, slefuire si imprimare. Piatra acrilica a fost utilizata ca solutie tehnica pentru necesitatile spatiului (contactul cu materialul, umiditatea, etc.).
In privinta culorilor, albul imaculat al HI-MACS® Arctic White se intrevede la placarile de pereti, la podea, pe tavan, la fatada, la panouri si la mobilier.
Peretii placati cu HI-MACS® si tavanul cu elementele cilindrice suspendate creeaza cadrul pentru bazinul de inot al scolii. Peretii laterali placati tot cu HI-MACS® au fost perforati pentru a diminua pe cat posibil ecoul. In zona bazinului HI-MACS® are o utilitate practica, avand un finisaj antiderapant. Signalistica amuzanta si in acelasi timp educativa este direct incorporata in peretii din HI-MACS®.

Atentia extraordinara la detalii creeaza conditiile ca materialele, iluminarea si atmosfera linistitoare sa fie percepute de public in cel mai bun mod posibil.

 

Galerie foto

Alte proiecte