Bucătărie din HI-MACS pentru o casă din Timișoara

Arhitectul Claudiu Toma de la Parasite Studio propune proprietarilor unei case din Timișoara un proiect de bucătărie și insulă de bucătărie în care luxul minimalist este furnizat în formă pură și utilizează numai materiale contemporane ale căror proprietăți fac ca acestea să fie unice: permit faricație dintr-o bucată, fără îmbinări vizibile între segmentele de blat de bucătărie, între blat și chiuveta bucătăriei acestea părând turnate dintr-o bucată, rezistență la trafic intens, zero mentenață și curățare foarte ușoară. Unul dintre cele mai solicitate materiale de pe piață cu aceste proprietăți este HI-MACS de la LG Hausys.

Dacă pentru carosarea exterioară a bucătăriei au fost folosite fronturi din mdf vopsit lucios cu mânere frezate în cant, pentru blatul de lucru, pentru chiuvetă, dar și pentru placarea dintre blat și suspendat s-au utilizat plăci de HI-MACS Arctic White grosime 12 mm. Îmbinarea dintre blat cu placarea peretelui până la înălțimea suspendatului se face printr-un racord rază, pe rotund, iar acest lucru nu permite acumularea mizeriei între blat și placare.

Insula de bucătărie a fost realizată integral din HI-MACS, nu numai blatul de lucru, dar și întreaga caroserie, aceasta apărând ca un bloc monolitic dintr-o bucată. Cele două fante de lumină de pe frontul insulei au fost realizate prin tehnica de intarsia, ce permite alinierea a două materiale “la față” fără luft vizibil sau palpabil, în acest caz din HI-MACS Arctic White și HI-MACS Opal. Prin această tehnică lumina trece numai prin suprafața translucentă și nu formează umbre pe contur.

Hota din HI-MACS. Nu în ultimul rând ar trebui remarcată hota. Pentru a avea același unghi de înclinație ca și insula de bucătărie a fost fixată de tavanul încăperii printr-o structură metalică ce ulterior a fost carosată cu HI-MACS grosime 6 mm pentru o greutate mai ușoară.

HI-MACS Piatră Acrilică Naturală de la LG Hausys

Igienic și ușor de curățat, HI-MACS este foarte rezistent împotriva zgârieturilor, umezelii și a petelor, motiv pentru care este folosit din ce în ce mai des pentru proiecte atât de interior, cât și de exterior, mobilier, blaturi de bucătărie și baie și în arhitectura fațadelor de exterior.

HI-MACS este un material omogen în a cărui structură regăsim elemente naturale, minerale și acrilice de cea mai bună calitate și este perfect pentru contactul cu alimentele datorită suprafeței non-poroase ce previne acumularea de murdărie și bacterii. Această proprietate îl face foarte potrivit pentru aplicații în domeniul alimentației publice și HO-RE-CA.

Fiind termoformabil, HI-MACS este un produs ideal pentru crearea de linii fluide și forme organice, poate fi prelucrat dintr-o bucată fără îmbinări vizibile, rezultând astfel un element singular continuu, monolitic ce pare a fi realizat dintr-o singură bucată de material.

HI-MACS oferă posibilități nelimitate drept soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind HI-MACS de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea HI-MACS  în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

HI-MACS oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 10+5 ani pentru produsele fabricate de membrii Quality Club.

Galerie foto

Alții au căutat: HI-MACS, bucătărie din HI-MACS, insulă bucătărie din HI-MACS, blat bucătărie, chiuvetă compozit, chiuvetă HI-MACS, hotă din HIMACS, placare pereți cu HI-MACS, mdf vopsit, mdf vopsit lucios, front bucătărie din mdf vopsit, mâner frezat în cant, blat din compozit, blat bucătărie din compozit.

Alte proiecte