Concept eclectic de bucătărie fabricată din HI-MACS pentru a lega trecutul de prezent

Sunt unele proiecte care necesita o atentie speciala, datorita faptului ca demonstreaza angajamentul de a mentine magia istoriei, in timp ce o modernizeaza. Aceasta schimbare a unui hambar din 1850, de catre Design & Meer, care a fost initial planificata pentru demolare, este o ilustrare remarcabila a modului cum materialul compozit acrilic HIMACS se poate completa cu materialele conventionale intr-o armonie perfecta.

Proprietarii, un cuplu tanar cu o pasiune pentru design, au avut ieea de a combina imaginea vechiului hambar cu o bucatarie contemporana, fara a afecta sarmul structurii.

Mobilierul de bucatarie s-a dorit sa fie generos, cu multe spatii de depozitare, pentru a da cat mai mult volum camerei, dar cu o utilizare minima de rafturi supraetajate pentru a evita efectul de supra- incarcare, astfel incat bucataria sa ramana cat mai luminoasa, in ciuda constrangerii de putinele ferestre.

SA FIE LUMINA

Fereastra mare de pe peretele sudic al casei este matuita pentru a impiedica lumina sa se reflecte ca in oglinda. In schimb, ea este difuzata prin spatiu, pentru a sustine luminozitatea maxima a incaperii. Liniile drepte, cursive servesc la accentuarea vizuala a lungimii bucatariei.

Pe langa culoarea alba aleasa, si placarile peretilor evidentiaza aceasta luminozitate.

Blatul de bucatarie, precum si elementele de caroserie vizibila au fost fabricate din compozit acrilic HIMACS, profitand de proprietatile acestuia, de a se imbina invizibil. “Din acest motiv am ales HIMACS, ne-a oferit o suprafata atat neteda, cat si uniforma, iar materialul in sine este foarte usor de tratat. In plus, toate petele sunt superficiale, foarte usor de curatat, fiind materialul ideal pentru bucatarie” conform spuselor Design & Meer.

Pe langa faptul ca ofera bucatariei acest finisaj imaculat, chiuveta de bucatarie, care este fabricata tot din HIMACS, se imbina, de asemena, invizibil cu blatul de bucatarie. Acest lucru asigura o buna igiena fiind atat de simplu de curatat.

Barul care se extinde din grosimea insulei de bucatarie, trebuie sa fie suficient de robust pentru design, pastreaza aceeasi latime ca si restul blatului.

Peretele de sticla mata, cu peste patru metri lungime, care atrage atentia tutror si indeamna oamenii sa o atinga, a fost una dintre cele mai izbitoare caracteristici ale proiectului de renovare. Este un model 3D al unei imagini, ce afiseaza o picatura de apa care cade. Aceasta a fost luata de proprietar si creata de Studio Doorbakken, care transforma lucruri banale in opera de arta. Apa reprezinta un simbol al puritatii si a curateniei.

“La nivel de companie, ne place sa testam limitele pentru a vedea cat de departe putem ajunge cu conceptele noastre. Glumesc destul de des zicand ca totul este posibil daca ai materialele necesare si legile fizicii. In aceasta circumstanta, HIMACS ne-a oferit oportunitatea de a incuraja clientul nostru sa iasa din zona de confort, pentru a realiza o camera cu adevarat unica, primitoare pentru familie si prieteni”, continua Design & Meer.

Galerie foto

Alții au căutat: bucatarie fabricata din HIMACS, materialul compozit acrilic HIMACS, Mobilierul de bucatarie, Blatul de bucatarie, chiuveta de bucatarie, insulei de bucatarie.

Proiecte similare