O nouă dimensiune GEOMETRICĂ: Elemente poligonale din HI-MACS în turnul HVB Munchen.

Pătrat, triunghi, diamant – acești termeni nu sunt apreciați doar pentru albul perlat HI-MACS găsit în holul de la intrarea Turnului-HVB din HypoVereinsbank. Unghiuri ascuțite, pătrate ori colțuri fine și suprafețe înclinate ale diferitelor înclinații sunt combinate astfel încât  să creeze  o structură poligonală, asemănătoare cu un cristal. Acesta servește ca și parapet, întinzându-se pe trei etaje și creează limita spațială a atriumului.

Forma de cristal folosită de către arhitecții de la Munich-based HENN a făcut ca ADN-ul  clădirii să fie vizibil pentru toată lumea, urmărind rezultatul proiectantului.

În acelasi timp ei creează o nouă dimensiune geometrică. Efectul său impresionant nu s-ar fi putut obține fără proprietățile HI-MACS ce se poate lipi perfect și invizibil, rezultând piese monolitice, dintr-o bucată.

În același timp a reprezantat o provocare pentru partenerii 5D Engineering și Arnold AG care au testat implementarea planului. Pentru a satisface cerințele, Arnold AG a construit un schelet din 2 structuri care atenuează mișcarea: prima structură transferă toată sarcina clădirii către a 2-a structură ce este fixata flexibil pe structura primară, urmând în interior structura din HI-MACS.

Aceasta permite mișcări ușoare care sunt absorbite la suprafață datorită expansiunii termice a materialului. Rosturile de placare au fost amplasate în colțuri optice, făcându-le invizibile.

850 metri pătrați, 500 de componente individuale, 36 de tone de componente individuale amplasate, îmbinate și alipite cu o precizie milimetrică pe cele 3 nivele.

În ciuda dimensiunilor și a formei, aspectul superior al materialului creează o atmosferă  prietenosă și primitoare încă de la intrarea în hol. Materialul solid este ideal pentru zonele cu trafic intens cum ar fi birourile și spațiile pentru desfășurea activității de muncă: este igienic și necesită un grad redus de intreținere. Până și cele mai mici semne de uzură se pot repara printr-o ușoară șlefuire. Hi-MACS respectă reglementări de siguranță împotriva focului, conform articolului 4102-1 B1.

Turnul HVB reprezintă un concept atractiv de tip „smart working” ce îmbină toate cerințele băncii pentru un spațiu de lucru flexibil și interactiv apropiat de era digitală. HENN transformă clădirea de birouri într-o „construcție verde”, economisind astfel energie electrică, apă și căldură. Fațada „monocoque” a fost complet înlocuită cu o structură dublu-strat din care înca face parte o parte din fațada originală. Aproximativ 6000 de panouri din aluminiu din fațada originală au fost curățate și remontate pe noua fațadă. Rezultataul a fost o fațadă asemănătoare în care arhitecții au combinat vechiul cu noul într-un design contemporan.

HI-MACS® by LG Hausys

Hi-Macs este un material solid care poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior, cum ar fi performanța sculpturală, placare pereți sau bucătăriibăimobilier comercial, spații rezidențiale și publice. Este compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate ca soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferă practic o gamă nelimitată de culori – pentru unele nuanțe, acestea expuse la lumină capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră, poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, frezat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație prin tratament termic. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macsul la un nivel superior față de celelalte materiale solide. Mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena, Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete, ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macsului în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnica (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 15 ani pentru produsele fabricate de membrii Quality Club.

 

Galerie foto

Proiecte similare