HI-MACS® aduce frumusete centrului medical Imaderm

Centrul medical Imaderm, ce si-a deschis portile in anul 2011 in centru orasului elvetian Geneva, reprezinta un centru de wellness ce ofera o atmosfera calda si primitoare intr-o ambianta eleganta si confortabila intregii clientele exclusiviste ce-i calca pragul.

Materialul mineral HI-MACS® poate fi gasit in intreg spatiul amenajat, intr-o gama cromatica calda de culori neutre.

Amenajarea interioara a fost realizata de catre studioul de arhitectura Patrice Reynaud Architects, urmarind toate etapele realizarii sale, de la conceperea strategiei de a pastra caracterul istoric al cladirii si pana la cele mai mici detalii ce diferentiaza acest spatiu fata de celelalate proiecte din domeniul medical realizate. Alegerea materialelor, culorilor si texturilor a fost realizata de catre arhitectul Isabelle Dunand Bouilhac ce a optat pentru utilizarea materialului HI-MACS® in mod extensiv in intregul centru. “ Aveam nevoie de un material cu un aspect deosebit, ce permite imbinari invizibile atat din considerente de igiena, cat si estetice, cu o gama larga de culori, si mai cald la atingere decat piatra naturala, iar HI-MACS® a fost primul material la care ne-am gandit”, spune Isabelle. Materialul a fost folosit in fiecare zona a clinicii: de la receptie, blaturile de lucru, placari de pereti si pana la parsosela, gratie proprietatilor sale deosebite.

Amenajarea spatiala a centrului cuprinde zone functionale distincte: o mare zona de primire a clientilor, o zona de asteptare, 3 cabinete medicale si 3 cabinete de tratamente, toate situate la primul etaj al cladirii. Fiecare dintre aceste zone a fost amenajata intr-un alt stil si gama cromatica diferita astfel incat intreaga amenajare sa creeze un sentiment de relaxare propice unui centru wellness, si nu unui institut medical – mobilierul realizat la comanda placat in intregime cu HI-MACS®,finisajul placut al peretilor, iluminarea difuza intregesc aceasta ambianta.

Arhitectul a lucrat indeaproape pe tot parcursul acestui proiect cu fabricatorul RS Agencement Steiner – specializat in fabricarea mobilierului la comanda- in special pentru a crea un sistem special pentru piesele de mobilier realizate din HI-MACS®.

Dulapurile au fost pozitionate la o distanta fata de zid pentru a desparti vizual elementele modern ale cladirii fata de decoratia originala ce trebuia conservata.

Finisajul pardoselilor cabinetelor medicale a fost realizat din placi de HI-MACS® in diferite nuante de alb. Acest material a fost ales nu doar gratie aspectului sau deosebit, ci proprietatilor sale igienice: este rezistent la apa, se poate imbin invizibil, nepermitand bacteriilor sa se dezvolte intre rosturi si este rezistent la actiunea substantelor chimice de curatare destinate spatiilor medicale.

 

Galerie foto

Alte proiecte