HI-MACS® – prima alegere a clinicilor de implantologie dentara

Clinica de implantologie dentara care si-a deschis portile in luna aprilie in centrul Bucurestiului a ales sa foloseasca HI-MACS® Piatra Acrilica Naturala – Urmatoarea generatie de materiale- pentru a crea o ambianta confortabila si eleganta in zona de receptie.

Amenajarea spatiului de primire al clientilor a fost realizata de Arh. Adriana Tihon, care a optat pentru un joc de forme curbe intr-o cromatica neutra calda.

Volumetria receptiei realizata integral din HI-MACS® Alpine White are un impact puternic asupra vizitatorilor, iar jocul de inaltimi asigura intimitatea personalului si ascunde spatiile de depozitare. Formele organice ale obiectului s-au materializat datorita proprietatilor materialului compozit HI-MACS® de a fi modelat tridimensional prin incalzire si de a permite imbinari invizibile. Suprafata lisa si nonporoasa face ca blatul de receptie sa fie placut la atingere, dar si rezistent la folosinta intensiva, nepermitand bacteriilor, fungilor sau diverselor substante chimice sa se infiltreze sau sa afecteze structura materialului.

Versatilitatea mineralului acrilic permite conceperea unei amenajari uniforme, astfel ca zona de asteptare continua forma curba a receptiei printr-o volumetrie care foloseste spatiul in mod eficient. Atat desk-ul de receptie, cat si bancheta au plintele retrase si sunt iluminate la baza cu LED, marind spatiul si dand impresia ca obiectele leviteaza.

Pentru a da spatialitate unei incaperi de mici dimensiuni, caroseria receptiei se continua cu o placare de perete tot din HI-MACS® Alpine White. In spatele corpului de receptie, peretele are un joc de forme eliptice prelucrate CNC din mdf vopsit alb lucios pe un fundal negru.
Prin linia stilistica si cromatica, zona de asteptare se leaga armonios de zona cabinetelor, unde HI-MACS® este din nou folosit datorita proprietatilor sale igienice exceptionale: suprafata omogena si imbinarile invizibile nu permit absorbtia aburilor, aderenta mizeriei sau infiltrarea bacteriilor si il fac foarte usor de curatat si de sterilizat. Astfel, ansamblurile blat compozit – chiuveta compozit din cele trei cabinete, din toalete si din chicineta au fost realizate din mineral acrilic. Avand si o rezistenta sporita la actiunea agentilor chimici, HI-MACS® a fost folosit integral in camera de sterilizare.

Amenajarea clinicii de implantologie dentara aduce o inovatie in domeniul mobilierului medical prin realizarea negatoscoapelor. Fiind inert electrostatic, HI-MACS® a fost folosit pentru caroseria obiectelor in varianta Alpine White. Intrucat gama Lucent permite trecerea omogena a luminii prin suprafata materialului, ecranele pentru vizualizarea radiografiilor au fost realizate din HI-MACS® Opal iluminat la interior cu LED.

HI-MACS® este un material longeviv ideal pentru mobilierul medical, detinand certificari Acordate de LGA (evalueaza usurinta de curatare, rezistenta la bacterii si fungi) si NSF (evalueaza normele acceptate pentru o varietate de domenii legate de sanatatea publica )care il recomanda pentru nenumarate aplicatii din domeniu.

 

Galerie foto

Proiecte similare

Dentestet