HI-MACS® imbraca un terminal al aeroportului Charles de Gaulle din Paris

In fiecare zi, aeroportul international Charles de Gaulle din Paris intampina mii de pasageri care de cele mai multe ori se grabesc, astfel ca facilitatea trebuie sa faca fata continuu conditiilor haotice. Terminalul 2F a dezvaluit recent o noua sala de acces cu trei piloni realizati integral din HI-MACS® Piatra Acrilica Naturala. Marc Fidelle si Andrei David, arhitectii aeroportului de la divizia Paris Airport Engineering and Architectural Management cautau un material rezistent la uzura si longeviv, care sa satifaca cerintele impuse de spatiile publice. Piatra acrilica naturala de ultima generatie a fost considerata ideala pentru acest tip de carosare datorita tehnologiei sofisticate. Pentru a finaliza proiectul, arhitectii au lucrat indeaproape cu LCCA, fabricator specializat in prelucrarea acestui material compozit exceptional.

Coloanele sunt amplasate strategic la intrarea in sectiunea plecarilor pentru a conduce calatorii catre zona de securitate si pentru a sustine acoperisul impozant. Acestea trebuiau sa transmita pasagerilor un sentiment linistitor pe parcursul procesului de imbarcare, o experienta care creeaza uneori anxietate. Pilonii contin numeroase retele si sisteme de aer conditionat pentru zona publica. Prin urmare, a fost nevoie de un material robust si usor de prelucrat, iar HI-MACS® a fost solutia ideala.

Acesti trei piloni moderni si eleganti care masoara 13, 6 si 4.5 metri latime par a fi turnati, reamintind de prova unui vas de croaziera. Designul organic si monolitic a fost posibil datorita termoformabilitatii materialului compozit, care poate lua cele mai complexe si inedite forme. Tehnica a fost cu adevarat inovativa pentru arhitecti, care doreau o forma pliabila, capabila sa sustina in structura sa unitatea de aer conditionat si celelalte retele necesare.

Pilonii au fost realizati din HI-MACS® Alpine White, transformand interiorul aeroportului intr-un spatiu mai luminat. Cu designul inovativ si suplu, ei ofera un sentiment linistitor de seninatate, fiind in acelasi timp atragatori datorita suprafetei lise, curbelor si siluetelor rotunde.

HI-MACS® a fost alegerea ideala, avand o varietate de calitati: este igienic, rezistent la folosinta intensiva, durabil, usor de curatat si de reconditionat. Cea din urma calitate este foarte apreciata intr-o zona tranzitata precum un aeroport. De asemenea, este placut la atingere si confera o experienta completa.

Galerie foto

Alte proiecte