HI-MACS® in muzeul interactiv Eureka!

Muzeele traditionale sunt de obicei spatii solemne unde vizitatorilor nu le este permis sa atinga sau sa interactioneze cu exponatele. Muzeele pentru copii insa sunt spatii create pentru a le da oportunitatea de a invata jucandu-se sau prin procesul de “invatare informala”. Exponatele ii incurajeaza pe copii sa invete prin testare, experimentare, explorarea curiozitatii, folosirea simturilor si a imaginatiei – prin urmare, materialele si tehnologiile trebuie adptate acestui format, iar designul trebuie sa fie atractiv. Eureka! – Muzeul National al Copiilor localizat in Halifax, aplica acest concept si a ales HI-MACS® in 8 tonuri colorate ca material pentru reabilitarea galeriei “ Me and my body”, redeschisa in aprilie 2013.

Proiectul a fost dezvoltat si manageriat de echipa muzeului impreuna cu designerii de la At Large Design si executat de Paragon Creative Ltd – principalul contractor al celor mai creative workshopuri din Europa, cu un departament specializat de materiale compozite.
Noua galerie care acum se numeste “All About Me” este o zona dinamica de 850 mp, cu un spatiu extrem de captivant, care educa si informeaza copii despre corpul uman, dieta, sanatate si stare de bine prin intermediul ecranelor interactive si jocurilor de rol.
Echipa de design a dorit realizarea unui spatiu care sa aiba cele mai inalt nivel de durabilitate, fara a afecta insa aspectul atractiv si sentimentul ludic.
Intreg spatiul trebuia sa fie de cea mai inalta calitate atat din punct de vedere al materialelor, cat si din punct de vedere estetic. Spatiile si obiectele din aceasta galerie trebuie sa se preteze la trafic intens si la folosinta intensiva fara a se deteriora sau a fi plictisitoare, fiind in acelasi timp usor de intretinut si extrem de igienice. Din acest motiv, materialul folosit era un element cheie, iar piatra acrilica naturala HI-MACS® a fost alegerea evidenta. Gama de culori solide a furnizat exact paleta de culori necesara, iar prelucrarea si capacitatea materialului de a se imbina invizibil a permis libertatea de a crea forme si suprafete durabile cu personalitate.

Peste 70 de ecrane mecanice, sculpturale sau audio video au for create, executate si instalate de Paragon folosind HI-MACS® pentru un mediu imersiv. Atmosfera ludica si tehnologia de ultima ora intra in simbioza in galeria “All About Me”!

Galerie foto

Proiecte similare