HI-MACS® pentru renovarea sediului Reuters din Paris

Situat in Paris intr-o splendida cladire Haussmann, sediul Reuters a trecut printr-o renovare completa a lobby-ului, a receptiei, a cafenelei, a restaurantului si a gradinii interioare centrale, realizata de catre studioul de arhitectura francez 16k architectes.

Specializat în echiparea, renovarea și conversia cladirilor de birouri, acest grup de arhitecti a avut ca scop crearea unor spatii comune de înaltă performanță, folosind materiale longevive, rezistente la uzura si la foc, dar si inovative in termeni de flexibilitate si design.

Un must-have pentru arhitecti si designeri, HI-MACS® a fost din nou materialul ales pentru implementarea prestigiosului proiect francez. Datorita proprietatilor sale estetice si functionale care il fac unic, materialul a fost folosit la realizarea deskului de receptie si a capsulelor din zona de asteptare.

Un material de inalta calitate

Una dintre principalele cerinte ale proiectului a fost utilizarea unui material durabil care sa fie rezistent la foc, pentru a se conforma normelor de siguranta impuse. HI-MACS®, avand clasificarea M1 de flamabilitate redusa, s-a pliat perfect pe aceasta cerinta.

Arhitectii au fost de asemenea atrasi de posibilitatea termoformarii mineralului acrilic, si prin urmare de capacitatea de a crea forme originale, neobisnuite. Banchetele au forme curbe voluptoase si fluide, conferind zonei de asteptare un sentiment de convivialitate.

Intr-adevar, HI-MACS® este ideal pentru un lobby sau un spatiu de asteptare, fiind un material compozit cald cu o suprafata lisa placuta la atingere. Arhitectii au ales albul oferit de HI-MACS® datorita calitatii sale de a refracta lumina , facand locul mult mai luminos.

Stilul anilor ’30 pentru interioare cu personalitate

Toate aceste calitati fac din piatra acrilica naturala materialul perfect pentru amenajarea cladirii de birouri sofisticate, in special in zona de receptie si de tranzit. Avand ca inspiratie stilul oriental si exotic al anilor ’30, vegetatia se impune aici cu un numar mare de palmieri care formeaza un tot unitar cu piesele realizate din HI-MACS®. Astfel apare un efect de peisaj autentic ce deschide noi perspective pentru spatiu.

Galerie foto

Alte proiecte