HI-MACS redă strălucirea Militari Shopping Center

Cu o suprafață închiriabilă de 54.100 mp, deținut de Atrium European Real Estate încă din 2014, Militari Shopping Center se reinventează prin reamenajarea completă a zonei de food court, a spațiilor comune de pe galerie și a băilor. Deschis în aprilie 2009 ca urmare a unei investiții de 75 de milioane de euro, după 9 ani de funcționare boardul Atrium a decis pentru anul 2017 finalizarea lucrărilor de modernizare la interior.

Schimbarea imaginii învechite a unui mall cu aproape un deceniu de existență a revenit arhitectei Mara Vasilache de la BCI Studio în urma unei selecții riguroase de proiecte.

BCI Studio a avut ca temă de proiectare să creeze un concept unitar de repoziționare a zonelor comune din Militari Shopping Center care să ofere vizitatorilor și chiriașilor standarde internaționale de design și confort. Noile amenajări interioare pun la dispoziția publicului zone de relaxare, totemuri semnalistică pentru orientare și facilități publice, spune Mara Vasilache.

Design spectaculos din HI-MACS pentru mobilier food court și mobilier spații publice.

Pe lângă considerentele estetice și de funcționalitate o cerință asupra căreia Atrium a insistat a fost utilizarea unor materiale care să permită o exploatare durabilă, să reziste traficului intens specific spațiilor publice, să fie ușor de întreținut, cu mentenanță zero dacă este posibil și evident să permită punerea în operă a conceptului de design propus de arhitecți. Deși a dispus de un buget generos, clientul a dorit ca fabricația elementelor de mobilier food court și mobilier pentru spații publice în galerie să fie realizată de către o companie cu experiență în domeniul mobilierului comercial, care să dețină un portofoliu relevant și capabilități tehnologice pentru a finaliza într-o manieră de calitate și la timp un proiect de o asemenea anvergură. Astfel, plecând de la aceste criterii de selecție compania agreată de Atrium a fost Atvangarde, unic distribuitor HI-MACS în România, centru de training și membru Quality Club HI-MACS pentru fabricație și respectiv punere în operă.

„Zona de food court a fost complet refăcută, conținând peste 250 de locuri, 7 unități de vânzare oferind meniuri variate și un playground pentru cei mici. Food courtul este împărțit în zone evidențiate prin elemente de design, mobilier de servire și iluminare: zone mai intime, zone pentru toată familia și mobilier de bar, oferind astfel tuturor vizitatorilor experiențe diferite. Vizitatorii beneficiază de facilități moderne precum prize incorporate în mobilier pentru încărcarea telefoanelor, stație pentru încălzirea laptelui pentru cei mici, o cameră specială Mama și Copilul, ATM-uri și puncte de informare,” continuă arhitecta.

Astfel, pentru cele 7 restaurante poziționate perimetral a fost propus un bar de servire realizat integral din HI-MACS prin termoformare, dintr-o bucată, a carui curbură urmărește linia restaurantelor pe o lungime de 70 de metri. Blatul barului fabricat de asemenea dintr-o bucată de HI-MACS a fost separat de front printr-un decros placat cu HPL fibră ce se regăsește în toată amenajarea și iluminat cu bandă LED. Partea de jos a elementului de mobilier fast food a fost închisă cu o plintă din inox satinat pentru protecție.

Elementele poziționate în câmp au fost delimitate de zona restaurantelor prin separatoare metalice vopsite în câmp electrostatic pe care au fost montate tejghele de servire, baruri din HI-MACS, mobilier de debarasare, elemente de mobilier restaurant ce au pe o parte canapele modulare și pe cealaltă blat servire HIMACS și mese cu blat din material compozit.

În vecinatătea food courtului regăsim un loc de joacă de formă circulară pentru copii alcătuit din elemente modulare de mobilier loc de joacă a carui fabricație dintr-o bucată a fost posibilă datorita proprietăților materialului HI-MACS de a se îmbina invizibil.

Elementele de mobilier fabricat din HI-MACS se regăsesc și în spațiile de circulație din galerie sub formă de coșuri de gunoi cu colectare selectivă, canapele modulare pentru spații publice ce alternează elemete de tapițerie și elemnte de mobilier din material compozit, precum și elemente de semnalistică: totemuri direcționale cu display  incorporat.

HI-MACS Piatră Acrilică Naturală de la LG Hausys

Igienic și ușor de curățat, HI-MACS este foarte rezistent împotriva zgârieturilor, umezelii și petelor, motiv pentru care este folosit din ce în ce mai des pentru proiecte atât de interior, cât și de exterior, mobilier, blaturi de bucătărie și baie și în arhitectura fațadelor de exterior.

HI-MACS este un material omogen în a cărui structură regăsim elemente naturale, minerale și acrilice de cea mai bună calitate și este perfect pentru contactul cu alimentele datorită suprafeței non-poroase ce previne acumularea de murdărie și bacterii.Aceasta proprietate il face foarte potrivit pentru aplicatii in domeniul alimentatiei publice si HO-RE-CA.

Fiind termoformabil, HI-MACS este un produs ideal pentru crearea de linii fluide și forme organice, poate fi prelucrat dintr-o bucată fără îmbinări vizibile, rezultând astfel un element singular continuu, monolitic ce pare a fi realizat dintr-o singură bucată de material.

HI-MACS oferă posibilități nelimitate drept soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind HI-MACS de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea HI-MACS în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

HI-MACS oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 10+5 ani ani pentru produsele fabricate de membrii Quality Club.

Galerie foto

Alții au căutat: HI-MACS, mobilier food court, mobilier spații publice, mobilier comercial, mobilier de servire, mobilier bar, bar servire, blat HI-MACS, termoformare, mobilier fast food, tejghele servire, bar din HI-MACS, mobilier debarasare, mobilier restaurant, canapele modulare, blat servire HI-MACS, mese cu blat din compozit, mobilier loc de joacă, mobilier fabricat din HI-MACS, coș gunoi cu colectare selectivă, canapele modulare, mobilier din material compozit, totemuri direcționale..

Proiecte similare