HI-MACS® revolutioneaza designul spatiilor bancare – sediul Raiffeisen Bank din Zurich

Spatiul sediului bancii, proiectat de biroul de arhitectura Nau Architecture, creeaza o punte de access spre trecutul cultural al cladirii prin designul neobisnuit al peretilor. Portrete ale unor figuri istorice importante sunt gravate in peretii despartitori realizati din HI-MACS® printr-o tehnologie extrem de performanta.
Amenajarea de tip traditional a unei banci este inlocuita de un concept total nou, de “open bank”, un spatiu deschis de intalnire intre client si angajatul bancii.

Evolutia tehnologiei bancare fac intreaga infrastructura aproape invizibila, angajatii acceseaza terminale ascunse in corpurile de mobilier, in timp ce un sistem robotizat permite accesul 24 de ore din 24 la cutiile de valori.
Aceasta noua amenajara transforma spatiul bancii intr-o zona deschisa, libera in care clientii pot afla mai multe detalii despre produse si servicii.

Spatiul creat este unul lipsit de restrictii, unde pot incepe conversatii spontane in jurul display-urilor touch screen unde se pot accesa diverse informatii.
Panourile interactive nu afiseaza doar informatii strict legate de domeniul bancar, ci si istoria orasului Hottingen sau chiar ultimele scoruri din sport.

Designul bancii reprezinta un prototip al unui spatiu bancar in care banii nu reprezinta pilonul central. Principala atractie a spatiului? Peretii despartitori realizati integral din HI-MACS® dupa un proces tehnologic ultraperformant.

Aceste elemente decorative unesc toate zonele bancii intr-un spatiu continuu si unitar, incepand cu receptia din zona de intrare si pana la zonele de lucru ale angajatilor orientate catre curtea interioara.
Amenajarea urmareste crearea unor trasee si a unor puncte de interes, a unor zone cu grade diferite de separare fata de spatiul central, maximizand lumina naturala pe parcursul intregii zile. Peretii au un rol mediatic intre spatiul deschis si zonele perimetrale mai restranse.

Realizati de catre firma Rippmann Oesterle Knauss, specializata in fabricarea digitala a acestui tip de lucrare, peretii despartitori sunt decupati dupa un tipar ce infatiseaza portretele unor persoane importante din istoria orasului.

“Am ales materialul HI-MACS® din mai multe considerente: in primul rand, ni s-a cerut sa folosim un material neinflamabil, cu o rezistenta sporita la foc, in al doilea rand, cautam un material placut la atingere, iar in al treilea rand, aveam nevoie de un material care sa poata fi decupat si curbat”, spun arhitectii.

Realizarea peretilor autoportanti a fost posibila gratie proprietatilor deosebite ale materialului, care, desi se apropie de consistenta si structura pietrei, se poate prelucra cu tehnologie de lemn.

Finisajul ales a fost un placaj de 12mm de HI-MACS® Alpine White ce a fost prelucrat cu cea mai performanta tehnologie computerizata, realizata de fabricatorul HI-MACS® Rosskopf & Partner, din Germania.

Galerie foto

 

Proiecte similare