HI-MACS transformă o casă abandonată într-o casă luxoasă din inima Amsterdamului

Folosindu-se HI-MACS pentru a reabilita baia și bucătăria s-a realizat un echilibru între jocul liniilor și luxurioasele materiale ce predomină în reproiectarea unei reședințe superbe.

La remodelarea vechii clădiri arhitectul Sandervan Eric, șeful de proiectare al Studio Cocoon Living, a fost pus în fața a două provocări: să pună în lumină experientele și amintirile unei familii pasionate de călătorii și să combine asta cu designul cosmopolitan. Piesele ce  înfrumusețează baia și bucătăria, create folosind HI-MACS, oferă camerelor eleganța și seninătatea acestei renovări.

Multe dintre casele vechi care înconjoară canalele au fost renovate recent în ultimii ani, fiind transformate în reședințe elegante. Acesta este și cazul de față: transformarea unei case spațioase cu trei etaje ce necesită a fi reabilitată după ce fusese abandonată câțiva ani în casa unei familii pasionate de călătorii.

Sander Van Eyck relatează: „Familia mi-a cerut să am grijă de absolut tot desingul, de la aspect, mobilă și lumini, până la desingnul personalizat al bucătăriei și al băii„, unde HI-MACS joacă un rol special.

În afară de exteriorul cu împrejurimi excepționale, marcate de prezența canalelor reprezentative pentru Amsterdam, interiorul open space este foarte luminos datorită ferestrelor generoase și culorii albe predominante. Această uiformitate a culorii este în contrast cu podeua de culoare inchisă și cu unele note de culoare ale mobilierului.

Exoticul și lumescul reies din elementele decorative ce conferă oportunitatea de a reflecta pasiunea pentru călătorii a familiei. În această casă veți găsi candelabre în stil baroc Versailles, alături de scoici în baie pentru o senzație de plajă, ori o oglindă ce amintește de sorele ce încălzește savana africană, combinată cu reproducerea unei Scarlet Ibis, o pasăre  indigenă din America de Sud ce reprezintă piesa de rezistență a livingului mulțumită culorii sale portocalii intense.

În jurul lumii într-un living room

Spațioasă și luminosă, camera de zi inspiră eleganță cu pereții ei albi prevăzuți cu rafturi și obiecte decorative excentrice. În mod adecvat pentru o casă de familie trăsătura centrală a camerei este reprezentată de o masă rotundă al cărei blat a fost fabricat din HI-MACS, ce vă   invită să vă așezați pe unul dintre scaunele care o înconjoară.

Blat HI-MACS alb elegant, pentru bucătărie

În bucătăria acestei case olandeze totul se învârte în jurul subtilei siluete a blatului fabricat din piatră acrilică naturală HI-MACS Alpine White. Suprafața sa non-poroasă, complet  netedă și fătă urme garantează curățenia și igiena. Mai mult decat atât, durabilitatea și rezistența   blatului la căldură au făcut posiblă integrarea plitei în structura sa.

Fronturile corpurilor de sub blat prezintă, de asemenea, suprafața netedă caracteristică  HI-MACS, astfel încât tot ce puteți vedea este un joc delicat între liniile care indică prezența sertarelor și dulapurilor, toate executate în același material.

Pentru a adaugă o pată de culoare în această încăpere Sande Van Euck a creat un neașteptat contrast cu finisajul de alamă al robineților, care se potrivește cu hota. Pentru această piesă  designerul de interior a optat pentru alama solidă prelucrată manual, aplicată pe un zid de marmură de Carrara, oferind camerei o notă de lux suplimentară.

Mobilier baie și placări pereți din HI-MACS

Propietățiile HI-MACS de a se îmbina invizibil și rezistența la apa au fost decisive pentru Sander van Eyck în abordarea provocării creării unei băi spațioase, complet echipate, în suprafața de doar 9,5 metri pătrați. Designerul de interior a folosit HI-MACS Alpine White pentru a creea două lavoare baie identice, cu linii drepte, un sertar secret ce râmâne invizibil până la deschidere.

Lavoarele sunt pozitionate unul în fața celuilalt, oferind un spațiu larg în mijlocul camerei pentru baie și o fereastră imensă. Oglinzile care se întind de la lavoar la tavan contribuie la prelungirea vizuală și lărgirea spațiului. Simetria, lumina naturală și prezența albului reușesc să creeze o dorință pașnică, atmosferă pe care o căuta familia.Candelabrul în tonuri aurii oferă o notă de lux, prezența sa contrastând cu restul camerei  care utilizează culoarea albă ca temă comună, pur și simplu combinată cu atingeri de negru pentru a părăsi imprimarea personală.

Hi-Macs este un material solid ce poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior cum ar fi performanța sculpturală, placare pereți sau bucătării, băi și mobilier în proiectele ce vizează spațiul comercial, spații rezidențiale și publice. Este compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate ca soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la bai, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferă practic o gamă nelimitată de culori, iar pentru unele nuanțe acestea expuse la lumină capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră și poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, dirijat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație: cura termică. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macs separat față de celelalte materiale solide, făcându-l chiar mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete și ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macs în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, 15 ani pentru produsele fabricate de catre un membru Quality Club.

 

Galerie foto

Alții au căutat: hi-macs; baie; bucatarie; lavoar; sertar; mobilier; living room; blat; hi-macs alpine white; dulap; lavoar.

Alte proiecte