HI-MACS translucent iluminează sediul OSRAM din Munchen

Niciun alt brand nu este atât de mult asociat cu lumina precum brandul OSRAM. În mod firesc acest lucru este reflectat și de lobby-ul sediului central al companiei din Munchen.

Designul de interior al birourilor a fost executat de către Bune Architekten BDA folosind HI-MACS Opal și reprezintă subiectul cheie al brandului: interacțiunea luminii artificiale cu cea naturală.

Salonul masiv cu sticlă pe trei părți a fost conceput folosind un concept simplu și curat, păstrându-i funcționalitatea cu recepția, zona de așteptare și poarta de securitate. Lumina este caracteristica principală a cubului alb, controlând percepția de spațiu și design. Pentru a îmbunătăți ambianța plină de lumină recepția ce măsoară 11 metri lungime a fost realizată din HI-MACS translucent sub forma unui monolit luminos lipit invizibil, caracteristică suprafețelor acrilice compozite.

Implementarea unui design atât de ambițios a necesitat folosirea unui material multifuncțional high-tech precum HI-MACS. Arhitect și urbanist, Wolfgang Brune, cel ce a dezvoltat proiectul în strânsă cooperare cu specialiști ai materialului de suprafață solidă și creatorii de mobilă de la Hommel Manufaktur spune: “un obiect atât de ușor la asemenea dimensiuni nu putea fi realizat decât cu acest material.

Mobilier recepție din HI-MACS translucent și jocul cu lumina naturală

Mai mult de 100 de metri de LED-uri OSRAM s-au folosit la construirea recepției. Tehnologia acestora crează interfața inteligentă cu posibilitatea de schimbare a culorii. Atmosfera din zona recepției se schimbă în funcție de condițiile meteo, de momentul zilei sau de anotimp. Lumina ghidează vizitatorii de la intrare, de-a lungul camerei și servește și angajaților drept lumină de ajutor.

Combinarea funcționalității cu designul este un alt punct forte al materilului de suprafață solidă HI-MACS ce a fost folosit aici în nuanța de Opal S302. Datorită finisajului cu îmbinări invizibile, recepția din HI-MACS pare ca dintr-o singură bucată pentru vizitatori, asemenea unui monobloc luminos. Pentru angajați aceasta servește drept un obiect de lumină, ascunzând un birou de lucru din furnir închis la culoare.

Cele patru banchete din HI-MACS, rectangulare din sala de așteptare sunt de asemenea iluminate: configurate sub forma unui pătrat, zonele luminoase rectangulare de la exterior definesc optic spațiul. Din nou, acest efect special este posibil datorită combinației de HI-MACS alb și HI-MACS translucent cu îmbinări invizibile.

Datorită robusteții și durabilității, acest material de suprafață solidă, non-poros este ideal pentru spațiile publice. Această piatră naturală acrilică este ușor de curățat și impenetrabilă petelor care pot apărea ușor într-o zonă de recepție aglomerată. În plus, HI-MACS oferă un sentiment plăcut și cald care invită pentru o experiență senzorială completă.

Hi-Macs este un material solid care poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior, cum ar fi performanța sculpturală, placare pereți sau bucătării, băi, mobilier comercial, spații rezidențiale și publice. Este compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate ca și soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume precum : Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferă practic o gamă nelimitată de culori pentru unele nuanțe, iar acestea expuse la lumină capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră și poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, frezat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație prin tratament termic. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macsul la un nivel superior față de celelalte materiale solide, mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena, Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete, ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macsului în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnica (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 15 ani pentru produsele fabricate de Quality Club Member.

Galerie foto

Proiecte similare