„LE BAOU”. Insula de bucătărie contemporană fabricată 100% din Hi-Macs.

Centrul acestei bucătării este insula „Le Baou”, un cuvânt provincial ce face referire la „piatră”. Insula de bucătărie din HI-Macs Crystal Beige pare să fi fost sculptată într-o manieră monolitică astfel încât să fie în contrast cu peretele din lemn de pe fundal. Peretele găzduiește în mod discret cuptorul, mașina de spălat vase și chiuveta, în timp ce restul aparatelor sunt ascunse în diverse dulapuri din spate.

Cu scopul de a îmbunătăți aspectul generos și sofisticat al insulei și pentru a evita mânerele au fost proiectate sertarele electrice pentru un confort optim. Efectuarea s-a făcut cu o mare precizie și abilități tehnice extinse având în vedere faptul că fiecare parte este înclinată. Fiecare bucată  trebuie să fie tăiată la un anumit unghi astfel încât toate părțile să se potriveasca perfect. Proprietățile excepționale ale Hi-Macs au avut o contribuție semnificativă în această creație. Designerul, Charlotte Raynaud din Aix-en-Provence spune că “HI-Macs este materialul ce oferă libertate în termeni de forme și pe de altă parte deschide diverse posibilități cum alte materiale nu o fac.”

Hi-Macs este un material solid ce poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de design interior, cum ar fi placări de pereți sau blaturi pentru bucătării, lavoare băi, mobilier comercial, spații rezidențiale și mobilier pentru spații publice. Este compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate ca și soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și, de asemenea, pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferind practic o gamă nelimitată de culori pentru unele nuanțe; expuse la lumină, acestea capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră, poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, frezat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație, thermal cure. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macs separat față de celelalte materiale solide, chiar mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena, Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete, ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macs în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 15 ani pentru produsele fabricate de Quality Club Member.

Galerie foto

Alte proiecte