Materialul HI-MACS® modernizeaza aspectul spatiilor bancare

Sediile bancare sunt percepute ca spatii autoportante, puternic ancorate in tesutul urban, cu fatade reprezentative menite sa le contureze puternica prezenta si reputatie.

Printr-o metoda noncomformista sediul bancii Baden-Württemberg Bank (BW Bank) a fost reamenajat intr-un stil contrastant cu vechiul stil.

In conceperea acestui nou design al spatiului de lucru cu clientii de la primul nivel al cladirii, precum si al zonei de schimb valutar s-au luat in considerare o serie de factori importanti: securitatea, schema functionala a spatiilor de lucru si modul de relationare spatiala intre functiunile existente.

Scopul acestei amenajari a fost acela de a crea un spatiu armonios, cald, diferit de aspectul rigid al spatiilor bancare traditionale, tel indeplinit prin imbinarea perfecta a culorilor, formelor si materialelor utilizate.

Biroul de arhitectura ce a realizat aceasta amenajare a folosit cercul ca forma principala in designul interior.

” Cercul reprezinta atat cea mai simpla forma, cat si cea mai plina de semnificatii intrucat toate punctele situate pe suprafata sa sunt echidistante fata de un punct central. Nu exista prim-plan sau fundal, inceput sau sfarsit.”

Aceasta forma s-a dovedit a fi perfecta pentru acest tip de amenajare in conditiile in care cerintele impuneau realizarea unui spatiu interior care sa fluidizeze procedurile bancare si interactiunea cu clientii.

Partitiile au fost utilizate pentru a separa vizual anumite spatii, precum zonele de depunere a banilor, bancomatele sau cutiile cu valori, pentru o buna functionare a tuturor procedurilor bancare.

Materialul HI-MACS® a fost ales pentru realizarea acestor partitii datorita aspectului sau deosebit si a proprietatilor sale.

Finisajul ales a fost HI-MACS® Opal, o culoare din colectia Lucent, ce nu doar scoate in evidenta caracteristicile unice ale acestui material, ci si calitatea sa superioara prin proprietatea de translucenta ce ii da un efect deosebit asemanator alabastrului. Tonuri de gri si maro au fost utilizate in contrast cu albul pentru a evidentia anumite zone si a sparge monotonia cromatica.

Intreaga amenajare a fost posibila datorita proprietatilor deosebite ale materialului HI-MACS®: rezistenta la uzura mecanica, posibilitatea de a se imbina invizibil, de a se termoforma, precum si suprafata placuta la atingere si aspectul spectaculos.
Deoarece toate piesele importante de mobilier au fost realizate din materialul HI-MACS® Lucent Opal, toate zonele functionale din acest spatiu au fost conectate vizual, incepand cu corpul receptiei din zona de intrare si pana la biroul de schimb valutar situat la nivelul al doilea al cladirii.

„ Gratie proprietatii materialului de a se imbina invizibil, toate piesele par a fi realizate din aceeasi matrita”, spune arhitectul.

„ Am ales materialul HI-MACS® dintr-o serie de motive. In primul rand, materialul utilizat trebuia sa fie robust si dur, proprietati importante intr-o astfel de amenajare, in al doilea rand cautam un material cu un aspect deosebit, iar in treilea rand am fost fascinat de translucenta acestui material”, isi motiveaza arhitectul alegerea.

Aspectul unitar al pieselor realizate din HI-MACS®, cromatica si forma acestora creeaza un spatiu fluid, primitor, intr-o amenajare unica cu un design spectaculos.

 

Galerie foto

Alte proiecte