O insulă de bucătărie HI-MACS, ca o operă de artă funcțională

Aceasta bucatarie dosebita a fost proiectata de catre arhitectul olandez Trix van der Mark din Interieurwerken Bone Solid, pentru a ne oferi o perspectiva noua asupra stilului simplu, dar rafinat. Insula de bucatarie HIMACS de forma arata ca o piesa de arta, prin forme si curburi.

Utilizatorul isi doreste o bucatarie unica, functionala, dar sa aiba forme organice si fluide, pentru a oferi spatiului o tenta de opera de arta, mai degraba decat o bucatarie. Pentru crearea acestei lucrari, este nevoie de un material flexibil, durabil, igienic si sa aiba un design impecabil. Cel mai important, sa dea frau liber imaginatiei catre modele indraznete, organice, cu finisaje precise.

Arhitectul a mai adaugat “Clientul a venit la noi dupa o recomandare de la Baars & Bloemhoff, un distribuitor HIMACS din Olanda, in cautarea unui material de ultima generatie si a unei companii care putea sa o puna in opera tot ce are HIMACS de oferit: imbinari invizibile, material termoformabil. A fost imediat surprins de lejeritatea cu care materialul se putea imbina, devenind atractia principala intr-o incapere.

Arta functionala

Fronturile si blatul insulei au fost proiectate si fabricate din HIMACS pentru a obtine curbe armonioase, pastrand aspectul contemporan al spatiului. Chiuveta din HIMACS care se imbina invizibil cu blatul, plita, trei sertare, dulapul, un spatiu deschis pentru prosoape si o masina de spalat vase sunt elementele unui design remarcabil.

Acest proiect inovator de insula bucatarie, demonstreaza nu numai cat de adaptabil este materialul – este termoformabil, neporos, fara imbinari vizibile – ci si modul in care viziunea clara a designerilor impacteaza pozitiv rezultatul lucrarilor.

Incorporarea acestor estetici in limitele zonei a fost o provocare, oferind in acelasi timp si caracteristicile functionale pe care le cere o bucatarie. Cuptorul si chiuveta integrate, amplasarea masinii de spalat vase si deschiderea usii acesteia, alaturi de cadrul inconjurator conceput pentru a oferi o usurinta la deschidere sunt doar cateva dintre detaliile care au fost luate in considerare cu mare atentie. Sa nu uitam de sertarele circulare, care au reprezentat o dificultate semnificativa arhitectului de interior.

Galerie foto

Alții au căutat: insula de bucatarie HIMACS, Fronturile si blatul insulei, Chiuveta din HIMACS, imbinari invizibile, material termoformabil.

Proiecte similare