Renovarea muzeului Handel House

Renumitul compozitor Georg Friedrich Handel are acum o expozitie permanenta dedicata operei sale muzicale in orasul natal Halle an der Saale in Germania. Cladirea a fost recent renovata de arhitectii Gerhards si Gluecker (Berlin), care au ales HI-MACS® Arctic White pentru a adauga solemnitate proiectului.

Arhitectura se concentreaza pe tipologia si atmosfera transmise de casele in stil baroc – transportat aici si acum. Designul muzeului este sensibil la structura la scara mica a casei si intra intr-un dialog cu ea. Elementul stilistic dominant al barocului, jocul de lumini si umbre, a fost reinterpretat prin folosirea materialului compozit HI-MACS®. Camera tematica „Under the Arcadian Sun” este reprezentativa pentru aceasta implementare abila. Calatoria de 4 ani a lui Handel in Italia si piesele de muzica pe care le-a creat de-a lungul acestei perioade sunt simbolizate printr-o delicata arcada realizata din HI-MACS®. Un model floral, a carui precisa perforare pare jucausa, a fost gravat in mineralul acrilic de fabricatorul Möbel Damm (training organizat de partenerul HI-MACS® Klöpfer Surfaces) . Aceasta” pergola curbata”, dupa cum este mentionata de catre arhitecti, nu este atasata de peretii camerei, astfel incat umbrele si elementele decorative sa documenteze viata artistului. Interpretarea elementelor baroc in limbajul arhitectural al secolului XXI este abil realizata prin selectarea materialelor moderne. Pentru ca HI-MACS® isi foloseste proprietatile universale – precum imbinarile invizibile, termoformarea tridimensionala, usurinta in fabricatie, gravarea simpla si curata – permite o noua interpretare a esteticii baroce.

Conceptul lor de design arhitectural remarcabil pentru expozitii a adus succesul arhitectilor, dupa cum reiese din numeroasele premii acordate, intre care se numara iF communication design award (2010), best architects (cei mai buni arhitecti) (2011), DDC Gute Gestaltung (2011) si nominalizarea pentru German Design Award (2012).

 

Galerie foto

Proiecte similare