Spitalul Niño Jesús cu HI-MACS®

Mediul, organizarea si sistemul operational dintr-un spital au o influenta puternica asupra pacientilor si familiilor lor, putand reprezenta o sursa de stres. Daca pacientii sunt copii, impactul este si mai mare din cauza valorii psihologice si emotionale pe care copii o atribuie mediului care ii inconjoara.

Acest proiect, inspirat de sensibilitatea emotionala si de pozitivitatea copiilor, a fost creat in parteneriat cu fundatia Aladina si cu Universitatea din Granada pentru a dota centrul Maktub cu cele mai bune sisteme si cele mai avansate tehnologii pentru transplanturile de maduva osoasa, de la sisteme electrice pana la sisteme de presurizare avangardiste.

Arhitectul Elisa Vero a trecut peste aspectele pur tehnice pentru a crea un spatiu ce reduce sentimentul de izolare al copiilor cu deficiente ale sistemului imunitar. Noua amenajare are ca scop indeplinirea tuturor cerintelor functionale prin eliminarea si transformarea elementelor care sunt in mod obisnuit atribuite unui spital . Proiectul a fost finalizat in doua luni in contextul in care etajele inferioare si cele superioare au fost functionale pe parcursul lucrarii. A fost deci necesara o precizie extraordinara, augmentata de coordonarea diferitelor activitati.

Din acest motiv arhitectul a decis sa foloseasca in cadrul spitalului Niño Jesús materiale diferite, inclusiv HI-MACS®. Amenajarea a necesitat un material termoformabil cu un design simplu si elegant care sa elimine rosturile dintre variate structuri. “Cautam un material longeviv care sa respecte normele impuse de spitale si care sa poata fi modelat pentru a elimina colturile coridoarelor, astfel incat paturile care intra si ies din camere sa nu se loveasca,” a spus arhitectul Valero. Prin urmare, nu a trebuit sa folosim elemente de protectie impotriva impactului si am minimizat prezenta echipamentului. Impreuna cu formele si culorile alese, am creat o atmosfera placuta, ludica.

Multumita proprietatilor sale aseptice, a usurintei in curatare si a rezistentei la agenti chimici, piatra acrilica naturala este recomandata in clinici sau in spatii medicale ce trebuie sa respecte cele mai inalte standarde de igiena. Calitatile estetice ale mineralului acrilic creaza spatii primitoare chiar si in locuri care de obicei sunt reci si austere. Mai multe studii au evidentiat ca acest aspect are o influenta pozitiva asupra pacientilor si a recuperarii lor.

Galerie foto

Alte proiecte