Studio Polpo

Studio Polpo experimenteaza cu piatra acrilica naturala HI-MACS® pentru a crea mobilier modular

In cadrul expozitiei Bloc Projects Studio Polpo din Sheffield a prezentat modele de mobilier modular realizat din material compozit HI-MACS® si OSB. Desi s-au folosit doua materiale distincte, proiectul reuseste sa imbine proprietatile acestora intr-un joc de texturi. Proiectul ce include un birou, un dulap si  un mobilier de expunere este produs de WALL (We Are Limitless Limited) un fabricator specializat pe mobilier la comanda.

Proiectul a fost gandit sa raspunda cerintelor de eficientizare a suprafetei utilizate necesare intr-o spatiu mic, sa fie versatil si sa poata fi folosit atat ca un birou, cat si ca un spatiu de depozitare sau de expunere fara a se distanta de functia sa principala, aceea de a deservi o galerie de arta.

Rezultatul a fost un mobilier care poate fi folosit in diverse configuratii in functie de felul in care este utilizata galeria. Cele trei obiecte pot fi conectate intre ele pentru a crea o suprafata continua din HI-MACS®, sau separat, dezvaluind interiorul din OSB. Proiectantii au experimentat cu materialul compozit HI-MACS®, folosindu-se de proprietatea acestuia de a se imbina invizibil. Schimbarea configuratiei celor 3 obiecte permite satisfacerea a diferite cerinte atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere functional.

Mobilierul face parte dintr-o prima faza a unui studiu de fezabilitate realizat de Studio Polpo cu privire la gasirea unor alternative pentru diversificarea activitatilor si evenimentelor gazduite de Bloc Projects, permitand astfel desfasurarea unor activitati administrative alaturi de cele referitoare la evenimentele propriu-zise. Proiectul a explorat necesitate functionalitatii, a flexibilitatii dar si a simplitatii in cadrul spatiului galeriei.

“Am fost sedusi de suprafata neteda si de finisajul perfect ce a putut fi obtinut prin folosirea materialului compozit HI-MACS®, dar in acelasi timp si de textura dura a OSB-ului ce vine ca o surpriza. Posibilitatea reconfigurarii celor 3 obiecte permite galeriei Bloc Projects sa obtina diverse avantaje din punct de vedere functional si estetice.” (Jonathan Orlek, Studio Polpo).

Galerie foto

Proiecte similare