Amenajare interioară din HI-MACS. Canal House, o mansardă industrială plină de caracter în Amsterdam

Arhitectura este intuiția de a-ți organiza casa, lumina, atmosfera și spațiul în armonie cu tine insuți. Acesta este scopul urmărit de Witteveen Architecten în realizarea proiectelor sale. În acest studiu de caz s-a materializat prin renovarea Canal House, o mansardă frumoasă, plină de istorie din Amsterdam.

Această mansardă fermecatoare, plină de viață, situată pe una dintre celebrele canale olandeze a fost recent renovată de către Houtwerk BV – membru al Clubului de Calitate HI-MACS – având la bază designul realizat de către firma de arhitectură Witteveen Architecten. Excelentul rezultat este produsul legăturii creative dintre noile elemente moderne și caracteristicile tipice originale ale interiorului.

Locuința se caracterizează prin spațiozitatea camerelor sale, sentimentul de libertate și mișcare și luminozitatea care rezultă din albul zidurilor sale cu ferestre mari. HI-MACS se regăsește în majoritatea camerelor, oferind o notă de modernitate unui spațiu unde o parte dintre pereții din cărămidă tipici erei industriale au fost păstrați, combinând astfel vechiul cu noul.

Mare parte din designul personalizat realizat pentru Canal House a fost realizat folosind HI-MACS Alpine White. Pentru acest proiect arhitecții au optat pentru liniile curate, minimaliste, oferite de acest finisaj care să mențină uniformitatea în întreaga casă, dar în același timp să atribuie un caracter unic fiecărui spațiu, diferențiindu-l de celelalte.

În afara caracteristicilor de excelentă rezistență, durabilitate și termoformabilitate a materialului, HI-MACS oferă arhitecților și designerilor nelimitate posibilități atunci cand vine vorba de alegerea de culori, efecte și texturi unice – posibilități care variază de la combinarea culorilor sub formă de puncte sau modele, la opțiuni de transluciditate care crează impresionantul efect al iluminări din spate. Un dormitor care face diferența

Dormitorul principal a fost construit ca o extensie a mansardei și a fost renovat pentru a se  potrivi cu estetica și materialele utilizate în restul încaperilor. HI-MACS a fost astfel alegerea perfectă pentru a alinia dormitorul cu designul celorlalte încâperi ale mansardei, împreună cu întreaga balustradă și cu ușile cu mânere integrate. Liniile curate ale camerei complementează perfect senzația de delicatețe, finețe a pietrei acrilice, în timp ce meșteșugul izbitor și finisarea perfectă aduc omagiu marei istorii a acestei clădiri.

O baie integrată fabricată din HI-MACS

Baia asortată, aflată la partea din spate a dormitorului este literalmente fabricată din HI-MACS, inclusiv podeaua și pereții deopotrivă, precum și dușul și chiuveta realizate pe comandă, cu bazine personalizate.

În cele din urmă cada de baie uimitor integrată – în așa fel încât pereții băii se îmbină perfect cu structura sa – este piesa de rezistență. Încă o dată HI-MACS a fost ales drept materialul ideal datorită îmbinărilor sale invizibile și proprietăților sale igienice excelente. Grație suprafeței sale non-poroase materialul nu absoarbe umezeala datorită faptului că este un material impermeabil. Pentru a realiza această baie minunată, luxoasă, podeaua a fost consolidată în scopul de a sprijini greutatea căzii.

Amenajare interioara din HI-MACSAlegerea materialelor a creat o suprapunere între elementele de ultimă generație realizate din materiale high-tech și atemporalitatea industrială a spațiului. Rezultatul final este impresionant, iar contrastul vizual dintre albul contemporan și elementele originale afișează o combinație foarte interesantă de stiluri. Întregul design în ansamblu creează sentimentul de casă foarte primitoare.

 

Galerie foto

Proiecte similare