Design minimalist pentru colecția de lavoare Hi-Macs Baths by Clay

În casele noastre ce sunt într-o continuă evoluție există o cameră care își menține forma și funcția: baia.  Acest sanctuar al sufletului este retragerea noastră din tensiunile și tulpinile vieții cotidiene, un loc unde putem evada pentru a ne relaxa după o zi grea.

Este de asemenea o cameră unde ne revigorăm și energizăm pentru a începe o nouă zi, iar aceasta trebuie să îndeplinească cerințele unei familii, să fie proiectată într-o manieră durabilă, rezistentă la uzură, practică și, mai presus de orice altceva, să aibă un aspect plăcut.

Baths by Clay este o companie olandeză specializată în proiectarea de mobilier de baie și producție care sintetizează importanța unui mediu echilibrat și atestă desenul sau modelul fără a face compromisuri.

Multe dintre lavoarele sale personalizate sunt realizate din Hi-Macs, material compozit  rezistent la uzură și omogen în același timp. Este aproape imposibil de zgâriat, însă dacă acest lucru totuși se întâmplă se poate reface prin refinisarea suprafeței. Printre beneficiile Hi-Macs se numără faptul că este non-poros, lucru ce îl face ușor de curățat și rezistent la pete, umiditate și lumina soarelui. Este materialul perfect pentru designul băilor, oferă tot ceea ce ți-ai putea dori atunci când vine vorba de curățenie.

Colecția de lavoare Hi-Macs 2016 Baths by Clay include patru piese din Hi-Macs, stiluri concepute pentru a trece baia la un nivel superior.

Edge este o formă nouă, simplă dar sofisticată ce se caracterizează prin aspectul său dreptunghiular minimalist și contururi subțiri de 12 mm.

Wave este de asemenea nou, incapsulează contururi netede, blânde, ce îmbină perfect blatul de lucru printr-o mișcare naturală. Cu linii clare și chemare sinuoasă este valabil în trei dimensiuni pentru a completa ambele setări: clasicul și contemporanul. Lavoarul este termoformat 3D dintr-o bucată cu blatul.

De altfel nou este și Level, denumit astfel după diferența de nivele, cu o suprafață înaltă pentru montarea lavoarului, robinetului și săpunierei. Practic și frumos, are opțiunea de  a poziționa blatul pe părțile laterale sau din spate ale lavoarului.

Timeless – pentru mișcarea ce curge liber, în mod subtil, chiuveta are o formă ovală care se îmbină perfect cu blatul. Toate aceste lavoare pot fi suspendate pe partea de sus a unui dulap sau a unui blat; opțiunile sunt nelimitate. Lavoarul este termoformat 3D dintr-o bucată cu blatul.

Cele 4 modele sunt disponibile pentru fabricație la comandă după dimensiunile clientului.

 

Hi-Macs poate fi turnat în orice formă și este utilizat pe scară largă în arhitectură, în proiecte rezidențiale și comerciale. Făcut dintr-un amestec de acrilic, minerale naturale și pigmenți, creează o suprafață netedă, non-poroasă și vizual netedă care satisface cele mai înalte standarde de estetică, fabricație, funcționalitate și igienă.

Cele mai de succes băi au fost create cu stil, durabilitate și longevitate în minte. Proiectarea ar trebui să fie fără vârstă cu mobilier și accesorii adaptabile într-o continuă schimbare cu nevoile noastre. Aceasta filosofie i-a condus pe cei de la Baths by Clay în direcția de a măsura aprofundarea și aplicarea Hi-Macs în cadrul desenelor și modelelor de ultimă oră.

În loc de o dimensiune fixă sau de un aspect modular, mobilierul poate fi modelat perfect în orice design, oferind un final de flexibilitate și libertate pentru client, proiectant, arhitect sau specialist în obiecte sanitare.

Hi-Macs este un material solid care poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior, cum ar fi performanța sculpturală, placare pereți sau bucătării, băi, mobilier în proiectele ce vizează spațiul comercial, spații rezidențiale și publice. Compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate drept soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferă practic o gamă nelimitată de culori, iar unele nuanțe expuse la lumină capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră și poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, frezat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație: cura termică. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macs separat față de celelalte materiale solide, chiar mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena, Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete, ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macs în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 10 ani pentru produsele fabricate de Quality Club Member.

Galerie foto

Proiecte similare