Aspectul fermecator al unei fatade HI-MACS®

In centrul orasului Berlin, la intersectia strazilor Schönhauser Allee Avenue si Torstraße, este situata o cladire administrativa si comerciala impunatoare: Schönhauser Tor. Structura originala a cladirii dateaza din secolul al XVIII-lea si este amplasata langa Zoll- und Aksisemauer, marele zid ce separa orasul Berlin in doua. Ansamblul a fost utilizat ca o poarta de intrare in depozitul regal de cereale, avand o ferma anexata. Poarta a fost demolata in cursul secolului al XIX-lea. Stilul architectural al noii cladiri, construite in anul 1995, atrage in primul rand prin combinatia de materiale, prin structura si cromatica.

Pentru a renova zona de acces in cladire, arhitectul Resa Gartner, de la biroul de arhitectura Studio neo systems architects din Berlin, a ales sa creeze o poarta de intrare puternic luminata, in contrast cu sticla si piatra naturala de pe fatada. “Pentru a realiza un design potrivit corporatiei, am ales Piatra Acrilica Naturala HI-MACS® produs de LG Hausys. O asemenea arie larga de aplicatii si crearea unor suprafete tridimensionale fara existenta rosturilor vizibile ar fi fost imposibila folosind alte materiale”, spune Gartner.

LG Hausys Europe, LG Hausys Europa, in stransa colaborare cu echipa 5D Engineering, a oferit suportul tehnic necesar realizarii acestei lucrari intocmai cu ideile arhitectului. Pentru acest lucru a fost nevoie de un timp de constructie mai lung, justificat prin realizarea unui proiect ce trebuia sa corespunda nu numai conceptului de design initial, dar si normelor tehnice. Fatada principala este realizata din placi translucente de HI-MACS® Opal, iluminate din spate cu leduri ce formeaza un ecran video. Prin controlul individual al fiecarui led se realizeaza figuri cinetice si caractere si simboluri in miscare. Rezultatul este simplu, dar elegant, fara sa fie exagerat. Suprafata exterioara a portalului a fost acoperita cu un strat de protectie impotriva graffiti-urilor. “Aspectul deosebit al acestui material reprezinta o trasatura aparte, necaracteristic unui material plastic. Acest lucru este evidentiat si de reactia trecatorilor care simt dorinta de a atinge suprafetele fatadei”, spune arhitectul. Portalul de intrare a fost realizat de catre compania germana Rosskopf & Partner AG.

Luminozitatea instalatiei de pe fatada continua si la interior: chiar si foyer-ul, element de legatura intre intrare si atrium, este realizat din HI-MACS® Alpine White. Elementele de decoratie amintesc de textura materialelor tesute, iar grosimea si adancimea rosturilor lasate vizibile produc efectul unei panze, pastrand in acelasi timp aspectul unei suprafete uniforme si omogene. Blaturile de lucru, cutiile de scrisori si locurile de sedere din foyer-ul Schönhauser Tor au fost de asemenea realizate din Piatra Acrilica Naturala. Si in acest caz arhitectul s-a putut baza pe experienta fabricatorului Rosskopf & Partner AG in realizarea acestor obiecte. Datorita utilizarii materialului HI-MACS® atat la exteriorul cladirii, cat si la interior, intregul proiect de amenjare a zonei de intare denota un caracter uniform si un aspect deosebit.

 

 

Galerie foto

Proiecte similare

Pool is cool