HI-MACS® strălucește deasupra acoperișurilor din Hamburg. Material contemporan ideal pentru fațade ventilate.

Uluitorul apartament penthouse situat la etajele superioare ale acestei clădiri a fost complet reproiectat folosind HI-MACS pentru un exterior spectaculos.

Ultimele două nivele ale acestei clădiri cu patru etaje situată deasupra orașului Hamburg, Harvestehude, au fost reproiectate într-un fabulos penthouse cu două etaje, cu vedere impresionantă asupra Alsterului. Penthouse-ul din 1970 are acum fațada din HI-MACS, cu o uimitoare terasă de 324 mp pe acoperiș.

Pentru a obține un design spațial deschis penthousul a fost curățat complet de instalații. A fost singura modalitate de a concepe un etaj modern, cu accesorii interioare contemporane și de a renova echipamentul tehnic al clădirii. Cel de-al patrulea etaj și terasa nu au putut fi modificate structural la exterior. Metamorfozarea acestuia într-o capcană exclusivistă pentru atragerea luminii solare a fost realizată prin utilizarea atentă a materialului de suprafață solidă HI-MACS. Acesta transformă fațada și zona deschisă într-o singură unitate.

Având în vedere premisele inițiale, sarcina nu a fost deloc ușoara pentru Biroul de Arhitectură Gerdt din Hamburg, responsabil pentru arhitectura, designul de interior și supravegherea construcției. Penthouse-ul și terasa se întind între coșurile șemineelor, puțuri de lift și instalații, cu doar câteva componente structurale. În acest conglomerat sălbatic spațiul nu conținea suficiente structuri formative, cum ar fi structuri de rezistență sau osii.

HI-MACS transformă structurile de rezistență în elemente arhitecturale atractive

În acest caz responsabilitatea HI-MACS nu a fost doar de a placa și proteja, dar de asemenea de a da formă spațiului. „Acest material permite un înalt nivel de precizie, care este de altfel specific doar pieselor de mobilier”, descrie arhitectul Jan-Erik Gerdt motivul său pentru alegerea materialului de suprafață solidă. „Pereții înclinați, muchiile inestetice ale spațiilor și scurgerile de apă nu puteau fi doar placate sau dublate, ci eliminate prin intermediul fațadelor ventilate HIMACS®.” Soluții tehnice relevante au apărut ca urmare a strânsei cooperări cu specialiștii în construcția de fațade și de materiale de suprafață solidă, de la Kiebitzberg.

În plus, designul camerelor spațiului de interior a fost realizat asemenea terasei de pe acoperiș, prin lărgirea coșului de fum spre balcon. Arhitecții au realizat astfel o capodoperă din necesitate prin crearea unui peisaj asemanator unei terase cu zone deschise și zone protejate prin folosirea unor coloane ce dau spațiu și a unor coloane de separare. Structurile de rezistență și coșurile de șeminee inestetice cândva, acestea apar acum drept elemente arhitecturale deliberat plasate care se extind optic spre exteriorul penthousului într-un mod natural. Șemineul deschis, lămpile de pe pereții și podeaua întăresc impresia unui salon în aer liber. Imaginea de ansamblu este aceea că e realizată dintr-o singură bucată datorită îmbinărilor invizibile ale materialului de suprafață solidă HI-MACS. „Precizie în formarea de margini și colțuri”, subliniază Jan-Erik Gerdt când rezumă experiența sa cu materialul de suprafață solidă. Printre alte avantaje ale materialului solid se numără și procesarea ușoară de către tâmplari, precum și posibilitatea de prelucrare ușoară așa cum s-a realizat în acest proiect de către cei ce au amenajat terasa. HI-MACS® a fost utilizat de asemenea la interior pentru placarea pereților scării și în baie pentru două blaturi de chiuvetă.

Împreună cu multiplele posibilități vizuale și de design oferite de Piatra Naturală Acrylică de la LG Hausys este și utilizarea sa în aer liber și pentru fațade, justificate de longevitate și robustețe. Suprafața omogenă non-poroasă este compusă din pulbere de piatră naturală 70%, rășini acrilice de înaltă calitate 25% și 5% pigmenți și este rezistent la intemperii. HI-MACS® este ușor de curățat de murdărie și chiar de vopsea sau de excremente de pasăre care nu pot penetra suprafața.

 HI-MACS pentru fațade: design și asamblare simple

Special create pentru aplicații în aer liber, elementele HI-MACS® Ivory White sunt asamblate în Harvestehude de către specialiștii în utilizarea suprafeței solide din Kiebitzberg pe un schelet de aluminiu fixat cu ancore ce nu sunt vizibile din exterior. De asemenea, conexiuni la acoperiș, podea sau marginile ferestrelor pot fi cu ușurință realizate folosind șasiuri speciale. Izolația și protecția împotriva intemperiilor sunt ascunse în mod constructiv.În această amenajare materialul izolant este fixat în mod optim între profilele de aluminiu și perete. Datorită rezistenței ridicate a materialului de suprafață solidă impotriva umezelii, stratul izolator din spatele fațadei este de asemenea protejat. Spațiul dintre panoul de fațadă și materialul izolant conduce umezeala spre exterior și asigură o perfectă circulație a aerului atât vara, cât și iarna.Pentru arhitectul Jan-Erik Gerdt, care a lucrat cu HI-MACS în principal pentru spații de interior, materialul de suprafață solidă a devenit de asemenea materialul preferat în construirea de fațade datorită experienței sale cu acest proiect. „Nu numai prelucrarea și diversitatea acestui material sunt atât de utile, dar și opțiunea grozavă de reparare la fața locului și de îmbunătățire chiar și după ce clădirea este finalizată sunt extrem de atrăgătoare.”Toate aceste atuuri fac ca HI-MACS să fie un material contemporan ideal pentru fațade ventilate. 

 

Galerie foto

Proiecte similare

Pool is cool