Epoca de piatră: un anonim oferă noi întrebuințări pietrei. Omul începe să rupă mâncarea în bucăți, să o taie și să o zdrobească.

2017: în timp ce oamenii urmăresc emisiuni culinare uitându-se după cele mai moderne tehnologii în bucătărie designerul suedez Erik Bele Hoglund se întoarce la elementele de bază și proiectează uneltele de bucătărie primitive modelate HI-MACS pentru oameni moderni.

Sunt multe de spus despre gătitul prin metode tradiționale: este un spirit care face mâncarea să fie mai gustoasă. Folosind ingredientele în timpul gătitului, fără a folosi ustensile moderne, ajută la redescoperirea mâncărurilor, a consistenței lor și a propriilor lor esențe. Aceasta face lucrurile mai interesante, însă totodată imprimă un adevărat simț al gătitului, transformându-l într-un act extrem de personal și unic.

Primitive Kitchen Tool transformă gătitul într-un adevărat ritual. Este construit din HI-MACS, o nouă generație de piatră acrilică ultra rezistentă și complet igienică, prin urmare perfectă pentru folosirea în bucătărie. Suprafața fără pori previne acumularea de resturi sau bacterii, ceea ce face mai ușoară curățarea ustensilelor din bucătărie.

Una dintre cele mai importate proprietăți ale materialului HI-MACS este îmbinarea perfect invizibilă, ceea ce redă vizual imaginea unei singure piese de mobilier. Am trecut asfel de la piatra naturală la piatra acrilică, însă am îmbunătățit siguranța și funcționalitatea.

Primitive Kitchen Tool este  făcut din 2 piese: un platou cu diverse adâncituri în care mâncarea poate fi așezată și preparată și  o „piatră” cu două funcții: capătul ascuțit pentru a felia și tăia (cu lame de diferite mărimi), sau capătul tăios al mânerului, ajutând să zdrobească sau să macine precum un mojar tradițional.

Hi-Macs este un material solid ce poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior cum ar fi performanța sculpturală, placare pereți sau bucătării, băi și mobilier în proiectele ce vizează spațiul comercial, spații rezidențiale și publice. Este compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate ca soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la bai, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferă practic o gamă nelimitată de culori, iar pentru unele nuanțe acestea expuse la lumină capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră și poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, dirijat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație: cura termică. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macs separat față de celelalte materiale solide, făcându-l chiar mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete și ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macs în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, una de 15 ani pentru produsele fabricate de Quality Club Member.