„Ideile mărețe au nevoie de materiale de bună calitate pentru a le face grandioase.”

Ca o floare a luminii, grațioasă, fină și mereu de actualitate, această lampă din HI-MACS în formă de lalea transmite emoție, tehnologie și o calitate superioară a materialelor.

Frumusețea și grația lalelei au făcut din această floare un simbol al iubirii sincere și puternice. Cuvantul englezesc lalea (tulip) provine din turca otomană și semnifică muselina, precum și turbanul. Această floare l-a inspirat pe Pierre Cabrera pentru a crea „Tulip” cu scopul final de a oferi o atmosferă caldă și intimă prin lumina sa fină și indirectă.

Pentru designerul Pierre Cabrera Hi-MACS s-a dovedit a fi materialul ideal pentru crearea și respectarea esenței proiectului său. „Am fost în căutarea armoniei între material și lumină, HI-MACS oferă aspectul estetic dorit și oferă o sensibilă și delicată difuzie a luminii. Pentru mine HI-MACS este o resursă inepuizabilă de inspirație. Proprietățile de termoformare oferă posibilități nelimitate pentru transformări spațiale și sculpturale precum și multiple finisaje, calități esențiale pentru a mă însoți în procesul meu creativ”.

Armonia perfectă între măiestrie și tehnologia de înaltă calitate

Tulip” combină subtil complexitatea, simplitatea și producția industrială. Demarat ca o schiță, proiectul „Tulip” a fost făcut apoi din hârtie tocmai pentru a găsi echilibrul perfect al curbelor sale. Odată ce prototipul a fost finalizat, Pierre Cabrera a proiectat propriul său instrument special, astfel încât forma ovală din HI-MACS să poată lua naștere printr-o panglică termoformată ce se întrepătrunde pentru a produce forme netede, fluide.

Fiecare lampă este proiectată individual și vine în diferite dimensiuni: ‘Tulip’20, ‘Tulip’30, ‘Tulip’40, ‘Tulip’50 și ‘Tulip’60 pentru spațiile mari.

Combinând creativitatea, măiestria și materialele inovatoare, „Tulip” încorporează ultima generație de leduri de la Beneito & Faure, leduri pentru modelele ‘Tulip’20, ‘Tulip’30 și ‘Tulip’40. Ultimele două modele pot fi de asemenea folosite ca lămpi de perete.

Modelele ‘Tulip’50 și ‘Tulip’60 sunt prevăzute cu un sistem de iluminare de înaltă tehnologie, precum și un sistem Bluetooth pe bază de senzori, ce poate fi controlat prin smartphone și tabletă pentru a crea iluminat ambiental.

Biografie

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul designului industrial, Pierre Cabrera se bazează pe experiența și pe cunoștințele sale pentru a crea corpuri de iluminat, obiecte decorative și accesorii de mobilă, singulare sau în loturi mici.

Filozofia sa este să proiecteze și să creeze obiecte combinând estetica cu funcționalitatea, permițând materialelor și materialelor prime pe care le folosește să se exprime pentru a da viață lucrărilor originale.

Ca inventator, designer și producător nu încetează niciodată să-și imagineze noi forme, concepte, și să caute materiale care să îi pună în valoare lucrările.

Creațiile sale sunt rezultatul alăturării a două lumi: industria și măiestria. Două lumi aparent opuse pe care el a reușit să le aducă împreună pentru a depăși limitele designului. Pierre Cabrera este câștigătorul premiului „A Design Award and Competition” la Milano, în 2012, pentru corpul de iluminat Admiral Stand.

El inspiră pasiune și entuziasm pentu material și design studenților universitari de cel puțin 10 ani.

Informații tehnice

Design si Producție:

Dimesiuni:

‘Tulip’20 H 20 cm, greutate 460 g
‘Tulip’30 H 27 cm, greutate 800 g
‘Tulip’40 H 35 cm, greutate 980 g
‘Tulip’50 H 45 cm, greutate 2.4 Kg
‘Tulip’60 H 60 cm, greutate 7 Kg

Materiale:

HI-MACS® Alpine White 3 mm și 6 mm,

Iluminare:

– pentru modelele 20/30/40: LED 2.5W – 250 lm și LED 2.8W – 308 lm

– pentru modelele 50/60: LED 9W – 680 lm și 13W – 1033 lm – sistem Bluetooth pe bază de senzori ce poate fi controlat prin smartphone și tabletă.