Evolution Club, un design eclectic realizat din HI-MACS®

Situat in centrul vechi al capitalei, la subsolul unei celebre cladiri, cunoscute sub numele de “Cafeneaua Veche”, Evolution Club a fost amenajat, utilizand materialul HI-MACS®, in contrast cu stilul neogotic al constructiei in care se afla, aducand o atmosfera contemporana noilor spatii amenajate.

Proiectul Evolution Club, realizat de catre tanarul designer Sebastian Barlica a reprezentat doar o parte a unui complex proiect de reamenajare al unei cladiri cu o puternica incarcatura istorica.

Incercand sa armonizeze elementele decorative ale stilului clasic prezente in spatiul clubului Evolution cu noua amenajare contemporana, designerul a apelat la aspectul deosebit si proprietatile speciale ale materialului HI-MACS®.

Spatiul subsolului a fost maximizat prin crearea unui bar cu o forma neobisnuita, pozitionat central si realizat integral din HI-MACS®.

Designerul a optat pentru Piatra Acrilica Naturala pentru ca nici un alt material nu ar fi putut fi modelat intr-o forma atat de organica si neregulata.

Piesa centrala a intregii amenajari, structura organica de 21 de metri lungime a fost realizata prin termoformarea placilor de HI-MACS®.

“Materialul utilizat in acest proiect, prin natura functiunii sale, trebuia sa fie rezistent la uzura mecanica, igienic, cu o structura non-poroasa si durabila, care sa poata fi modelat si sa aiba un aspect deosebit si o culoare interesanta. HI-MACS® a fost alegerea perfecta, detinand toate proprietatile necesare unui material folosit in spatii publice. Un avantaj in plus a fost faptul ca toate posibilele zgarieturi pot fi reparate la fata locului prin simpla slefuire a materialului”, spune designerul.

Provocarea fabricarii acestei structuri deosebite a barului a fost dusa la bun sfarsit de catre Atvangarde Surfaces, unicul distribuitor al materialului HI-MACS® in Romania.
Datorita formei complexe, structura barului a trebuit divizata in 25 de parti cu sectiuni similare pentru a putea realiza matritele necesare fabricarii. Acestea au fost fabricate din spuma de inalta densitate si prelucrate cu tehnologie CNC.
Placile de material au fost apoi termoformate intr-o presa cu membrana, luand forma matritelor. Cele 25 de piese individuale au fost lipite folosind un adeziv special si slefuite pentru a obtine o piesa finala omogena, fara urme vizibile de imbinare.
Barul a fost conceput pentru a fi folosit de catre 2 barmani si un Dj si a fost complet echipat cu: chiuvete, dispozitive pentru gheata, rafturi, spatii de depozitare si o zona pentru echipamentul muzical.
Corpul central al barului sub forma de U reprezinta zona dedicata Dj-ului si are o forma circulara pozitionata in consola fata de restul barului. Acest lucru da intregii zone un efect de plutire, si a fost realizat prin pozitionarea unui schelet metalic de-a lungul intregii structuri.
Prin acest proiect, materialul HI-MACS® isi evidentiaza caracteristicile deosebite: proprietatea de a se termoforma, de a se imbina invizibil, rezistenta la zgarieturi, durabilitatea, structura igienica si non-poroasa, aducand solutii tehnologice si un design de calitate proiectelor spectaculoase.

 

Galerie foto

 

Proiecte similare