Concept nou de mobilier farmacie de la Atvangarde. Farmaciile Dona

Rețeaua de farmacii Dona va investi în următorii 4-5 ani 15 milioane de euro pentru reamenajarea celor peste 240 de unități pe care le deține în prezent la nivel național și dorește extinderea cu încă 60 de unități până la sfârșitul anului 2016, ne informează Mediafax.

„După o perioadă în care ne-am concentrat preponderent pe tot ceea ce înseamnă servicii – pregătire continuă a farmaciștilor, actualizarea prețurilor în vederea accesibilității, extinderea rețelei și oferirea unui portofoliu cât mai complet de produse și servicii de sănătate, a venit momentul să împrospătăm și imaginea brandului.” a declarat Ovidiu Wencz, Director General al Dona.

Noua identitate a farmaciilor Dona și-a pus amprenta și asupra mobilierului pentru farmacie.

Noul concept de mobilier de farmacie propus de studioul de arhitectură de retail Matius a fost pus în operă de Atvangarde.

Arhitectul a propus materiale noi, contemporane care să îndeplinească atât cerințe  funcționale, estetice dar și de igienă, specifice industriei.

Astfel, mobilierul counter farmacie a fost fabricat din sticlă vopsită cu blaturi termoformate din HI-MACS. Au fost concepute ca elemente distincte, de mici dimensiuni, fiecare deservit de câte o farmacistă, renunțându-se în acest fel la forma clasică de cash desk farmacie de mari dimensiuni, care obtura spațiul și care nu permitea accesul clienților la mobilierul de perete al farmaciei din spatele counterelor.

Mobilierul perimetral, rafturi farmacie, este fabricat din MDF vopsit extramat supercoat, pastrând aceeași linie cromatică a conceptului general: verde, albastru, alb. Expunerea produselor se face pe polițe din MDF vopsit în culori alternate ce sunt fixate pe panouri din lemn masiv pe sistem sina aluminiu pentru panouri slat wall.

Nu în ultimul rând ar trebui menționate seturile de măsuțe farmacie. Acestea sunt fabricate din HI-MACS® Alpine White termoformat, cu sigla Dona prelucrată CNC. În locul clasicelor picioare de masă au fost alese elemente de platbandă îndoită și vopsită în câmp electrostatic.

Farmaciile Dona se situează în top 3 cele mai mari rețele de farmacii din România, alături de Catena și Sensiblu.

 

 

Galerie foto

Alte proiecte