Optiplaza Boutique. Mobilier pentru magazin de optica fabricat din Hi-Macs

„Conceptul Optiplaza Boutique a fost acela de a crea un spațiu minimalist din punct de vedere formal care să fie scos în evidență doar prin diferitele tipuri de texturi și finisaje alese: luciul marmurei, al oglinzii, textura de lemn a corpurilor de depozitare și albul curat al spațiilor de expunere,” declară arhitectul Răzvan Dracea de la Ari Consult. „Corpul central sculptural realizat din Hi-Macs setează stilul spațiului. Din aceeași familie formală fac parte și extrudările corpurilor de mobilier, rezultând astfel rafturile de expunere și tratarea peretelui decor, liniile frânte fiind o temă recurentă.”

Materialele alese dau adâncime spațiului și crează un joc de lumini ideal pentru a expune diferitele modele de ochelari și pentru a aduce focusul pe aceștia, piesele puse în vânzare fiind tratate ca niște bijuterii. Ochelarii fac parte din categoria de lux, lucru care se regăsește și în exprimarea formală, materialele și detaliile folosite,” continuă Răzvan Dracea.

Astfel, noul concept Optiplaza Boutique mobilier pentru magazin de optică reușește să surprindă prin unicitatea formelor geometrice, îmbinând materiale clasice cum ar fi mdf furniruit  cu materiale contemporane, moderne, ca Hi-Macs și Barisol.

Hi-Macs este un material solid care poate fi modelat sub orice formă. Acesta este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interior, cum ar fi performanța sculpturală, placare pereți sau bucătării, băi, mobilier în proiectele ce vizează spațiul comercial, spații rezidențiale și publice. Compus din acrilic, minerale naturale și pigmenți care vin împreună pentru a oferi o suprafață netedă, non-poroasă. Îndeplinește cele mai înalte standarde pentru estetică, fabricare, funcționalitate și igienă, oferind multiple avantaje asupra materialelor convenționale.

Hi-Macs oferă posibilități nelimitate drept soluții de acoperire a suprafețelor, dar de asemenea inspiră și mințile creative din întreaga lume, precum: Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid și David Chipperfield. Aceștia au realizat proiecte fabuloase folosind Hi-Macs, de la bucătării la băi, inclusiv obiecte decorative în hoteluri, muzee, centre comerciale și de asemenea pe exteriorul fațadelor.

LG Hausys’ Hi-Macs folosește un proces simplu de încălzire pentru a crea dimensiuni tridimensionale și capacități de termoformare, oferă practic o gamă nelimitată de culori, iar unele nuanțe expuse la lumină capătă o transluciditate specială. Cu toate acestea Hi-Macs este aproape la fel de dur ca o piatră și poate fi prelucrat într-o manieră asemănătoare cu lemnul: poate fi tăiat, frezat, găurit sau șlefuit.

Hi-Macs este fabricat folosind o tehnologie de nouă generație: cura termică. Temperatura atinsă în timpul procesului de fabricație situează Hi-Macs separat față de celelalte materiale solide, chiar mai omogen, mai robust și mai durabil, cu o rezistență mai bună și rezultate superioare la capitolul termoformare.

În ceea ce privește igiena, Hi-Macs nu absoarbe umiditatea, este rezistent la pete, ușor de curățat, menținut și reparat.

Nenumărate certificate recunoscute pe plan internațional atestă calitatea Hi-Macs în termeni ecologici, de igienă și de rezistență la foc, fiind prima suprafață solidă de pe piață care primește Certificatul European de Aprobare Tehnică (ETA) pentru Alpine White S728.

Hi-Macs oferă cea mai lungă garanție de pe piață, cu o garanție de 10 ani pentru produsele fabricate de Quality Club Member.

Galerie foto

Proiecte similare