Mobilier pentru benzinărie de la Atvangarde. Benzinăriile Socar

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a investit până în prezent 50 de milioane de euro în România și va aloca o sumă similară în următorii 3 ani pentru extinderea reței de benzinării, ne informează Gândul Financiar.

„Avem cu siguranță planuri de extindere în România. Suntem foarte mulțumiți de nivelul actual al relațiilor dintre cele două state dar și de rezultatele înregistrate aici. Am investit 50 de milioane de euro în România, am deschis 32 de stații și am angajat circa 400 de persoane. Însă plănuim să facem mai mult de atât, iar primul pas va fi să creștem numărul stațiilor de alimentare cu carburant și al volumului de vânzări pe piața locală. De la 32 de benzinării ne gândim să creștem numărul acestora la 150-200, poate chiar mai mult de atât, la nivelul întregii țări, în special în partea de nord, în capitală dar și în alte orașe mari,” a declarat Vitaly Baylarbayov, Vicepreședinte Adjunct Socar.

Mobilier stație carburanți din HI-MACS și MDF vopsit

Fiind destinat unor spații de trafic intens, mobilierul pentru benzinărie trebuie să îndeplinească concomitent cerințe de ordin estetic, funcțional, de igienă și nu în ultimul rând de mentenanță cât mai redusă. Proiectanții au propus din capul locului materiale contemporane a căror destinație sunt spațiile publice: HI-MACS, omniprezent în proiectul Socar, MDF vopsit mat cu extra aplicare de lac mat antizgâriere, pal melaminat și accesorii metalice vopsite electrostatic.

Cash desk benzinărie – de formă curbă, fiind piesa de rezistență a întregului mobilier, recepția benzinăriei îndeplinește atât funcția de servire clienți pe zona gastro cât și de expunere produse și cash point. Forma curbă specifică a fost realizată din HI-MACS Alpine White termoformat, material foarte rezistent la acțiune mecanică, zgârieturi, matuiri, dar și foarte ușor de curățat în același timp. Datorită proprietăților de igienă, întreg blatul de lucru din spatele recepției, retrodeskul, a fost de asemenea fabricat din HI-MACS®.

Mobilier benzinarie – în fața caselor de marcat a fost propus din același material, HI-MACS®, barul de formă curbă, lucru posibil de realizat datorită proprietăților  termoplastice ale materialului.

Mobilier baie benzinărie – standardul ridicat de amenajare a fost în mod evident menținut și aici. Aici regăsim blaturi și chiuvete din HI-MACS îmbinate invizibil, dintr-o bucată.

Mobilier de câmp – este prezent sub forma unor gondole executate din MDF vopsit alb extramat supercoat și pal melaminat. Expunerea produselor se face atât pe polițe, cât și pe accesorii metalice pentru mobilier comercial vopsite în câmp electrostatic.

Mobilier comercial perimetral – de mai multe tipuri, după funcția îndeplinită, împărțit pe zone de food și non-food, urmărește linia generală a conceptului fiind realizat din MDF vopsit, pal melaminat și sticlă. De remarcat mobilierul back-wall de formă curbă realizat prin prelucrarea CNC a materialului.

Compania are benzinării în județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bihor, Bistrița, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiș, Ilfov, Vâlcea, Arad și Sibiu.

OMV Petrom, KMG International, Lukoil și MOL au, în această ordine, cele mai mari rețele de benzinării din România.

 

 

Galerie foto

Proiecte similare