Fatada sediului central Beneteau: Cand HI-MACS® devine arta

Aflat in Givrand (zona Saint-Gilles-Croix-de-Vie), sediul central al BENETEAU (un producator de barci, iahturi si salupe) are o fatada originala creata cu noua generatie de piatra acrilica naturala HI-MACS®. Cu proprietatile sale multifunctionle de termoformare, ultrarezistenta si nonporozitate, HI-MACS® s-a dovedit materialul perfect pentru acest proiect.

Conducatorul companiei PAD ce are 14 angajati, Frédéric Périot, un arhitect licentiat care a absolvit Scoala de Arhitectura din Nantes, Franta, a adoptat o viziune inovatoare asupra incorporarii cladirilor in mediul din care fac parte. El a creat designul proiectului initial. Prin integrarea fatadei perforate precum o plasa in desgn, Périot a stiut exact cum sa se evidentieze fata de celelalte 4 companii selectate de BENETEAU.
Proiectul a avut multe cerinte, incluzand provocarea de a concepe un design intr-un spatiu deschis pentru o cladire complet expusa la lumina naturala.

Dorind sa urmareasca cu acuratete designul original, BERI 21, project managerul si contractorul intern general al BENETEAU, a inceput sa caute diferite materiale utilizate la alte fatade in timp ce structura era proiectata.

HI-MACS® a fost ales pentru ca poate fi expus la cantitati mari de lumina naturala si pentru ca reduce nivelurile inalte de energie cauzate de radiatie datorita perforarilor.Designul asemanator ochiurilor de plasa reprezinta logo-ul BENETEAU, iar patternul perforat neregulat da impresia ca fatada se misca precum un val care acopera si protejeaza cladirea.

Fatada indreptata spre sud este realizata din HI-MACS® si localizeaza sediul BENETEAU. Datorita adaptabilitatii si excelentelor proprietati de termoformare ale materialului compozit, BERI 21 a reusit sa creeze aceasta fatada remarcabila. Materialul a fost montgat de echipele companiei MCS.

Pentru BERI 21 si BENETEAU a fost o placere sa lucreze cu HI-MACS®, care are o textura catifelata si mata datorita expunerii la lumina. Mai mult, aspectul sau este pur si simplu frumos din ambele directii, permitand aprecierea sa atat de la inerior, cat si de la exterior. Peretele precum o plasa este indepartat de fatada din sticla, acoperind intreaga cladire.

Sunt multe avantaje in lucrul cu HI-MACS® la acest proiect. Designerii au reusit sa atinga nivelul dorit de transparenta si de asemenea au putut integra variatii in perforatii pentru a incorpora logo-ul.

HI-MACS® creaza un echilibru intre dimensiunea proiectului si sistemul structural. Panourile au fost instalate si prinse de elementele metalice, structura parand usoara si delicata. Pentru fabricatorul LCCA, principala constrangere a fost sa ascunda sistemele de prindere, permitand in acelasi timp distributia egala a tensiunii mecanice a sistemului.

Galerie foto

 

Proiecte similare

Pool is cool