HI-MACS® participa la expozitia Wallpaper / Reebok din Londra

Materialul acrilic natural HI-MACS® a fost ales de celebrul artist francez Ora-ïto pentru lucrarea sa cu care a participat la expozitia londoneza Wallpaper/ Reebok.

Acest material a fost ales datorita proprietatilor sale neobisnuite, efectele vizuale si tactile, precum si pentru capacitatea sa de a se termoforma, lucru ce ofera extrem de putine limitari in crearea unui obiect de design tridimensional.

Cinci dintre cei mai apreciati artisti ai lumii au fost invitati sa participle la aceasta expozitie, iar lucrarea lui Ora-ïto a fost o reinterpretare a unei parti din pantoful Reebok RealFlex prin transpunerea lui intr-un perete scuptat realizat in intregime din HI-MACS®.

Acesta lucrare, prin atentia nemarginita catre detalii au fost descrisa ca o imagine iconica a talpii de pantof. In realizarea sculpturii, folosind doar HI-MACS®, designerul a putut experimenta diverse forme inspirate din talpa pantofului Real Flex, rezultatul final fiind o compozitie topografica aranjata intr-un limbaj poetic.

Neobisnuita sculptura a fost fabricata de catre Candido Hermida, ce a spus despre lucrare: “Lucrul cu un designer ca Ora-ïto este intotdeauna o provocare, dar si o placere, creatiile sale sunt minunate, dar inevitabil extrem de greu de realizat. In cazul de fata, complexitatea realizarii a stat in dificultatea traducerii ideii de design in comenzi computerizate ce controleaza masina de taiat CNC pentru a obtine formele tridimensionale necesare”.

 

 

Galerie foto

 

Alte proiecte