HIMACS® aduce stralucire clubului The Rock- Silver Mountain Resort, Poiana Brasov

Localizat in statiunea turistica Poiana Brasov in mijlocul padurii, Silver Mountain Resort isi propune sa devina un simbol al excelentei in care luxul si natura se intrepatrund. Dezvoltatorii proiectului au intentionat sa creeze atat o destinatie de vacanta, cat si un concept de lifestyle in mijlocul naturii.

Pentru realizarea acestui deziderat a fost ales Nuca Studio, studio de arhitectura si design cu referinte exceptionale in Romania. Coordonatorul proiectului, Arh. Robert Marin, a ales sa utilizeze atat materiale traditionale – lemn masiv, piatra- cat si materiale de ultima generatie- HI-MACS® Piatra acrilica naturala .

Alegerea acestui material nu a fost intamplatoare, intrucat HI-MACS® Piatra acrilica naturala prezinta o serie de caracteristici care il fac unic: este un material profund ecologic, este usor de intretinut, foarte rezistent la actiune mecanica si chimica, permite imbinari invizibile, este termoformabil si are proprietati de translucenta.

Toate aceste calitati ale HI-MACS® Piatra acrilica naturala au facut ca viziunea arhitectului sa devina foarte usor realitate.

Pentru realizarea zonei de servire a barului s-a utilizat gama Lucent iluminata RGB, permitand in acest fel punerea in valoare a jocurilor de lumini colorate specifice cluburilor de noapte, dar si evidentierea identitatilor Finlandia si Jack Daniels.

Fiind un material care se imbina invizibil, barul pare executat dintr-o bucata, avand un aspect monolitic. Datorita proprietatii materialului de a fi termoformat 3D a fost posibila realizarea celor 4 capete ale barului de sectiune trunchi de con.

Robert Marin a urmarit un stil functionalist, in care structura metalica ce sustine intreg barul se vede ca si umbra prin translucenta blatului de Lucent.

Pentru fronturile barului a fost ales MDF vopsit mat pe baza de apa- extramatt supercoat- vopsire cu impact redus aspura mediului si rezistenta ridicata la actiune mecanica. Pentru realizarea fronturilor curbe ale barului s-a utilizat lemn formabil in vid, de asemenea vopsit extramatt supercoat.

Folosind materiale cu impact redus asupra mediului – HI-MACS® Piatra acrilica naturala si elemente de lemn tratat pe baza de apa s-a reusit realizarea unei amenajari ecologice care se integreaza perfect in mediul inconjurator.

Galerie foto

Proiecte similare