O casa din lemn cu exterior exotic din HI-MACS®

Arhitectul si constructorul Volker Wiese si-a realizat casa personala mult visata in stil Bauhaus placand exteriorul cu panouri din HI-MACS® ce asigura intimitate, ingloband in acelasi timp o gradina minunata intr-un design cu doua aripi de cladire. Pentru un iubitor al naturii precum Wiese, folosirea pietrei acrilice pentru fatada a fost o alegere evidenta, mai ales ca toate materialele folosite in aceasta structura eficienta din punct de vedere energetic sunt sustenabile. Alegand HI-MACS® pentru fatade, Wiese a devenit un pionier in folosirea acestui material modern la construirea peretilor exteriori.

Wiese si-a ales terenul pentru noul proiect in zona urbana a Berlinului –Grunewald, unde a demolat o cladire parasita din timpul razboiului si a proiectat noua casa cu doua aripi ce asigura intimitatea prin panourile de HI-MACS® dispuse simetric, in timp ce formeaza o curte interioara protejata de mediul exterior, cu planuri interesante si fatade offset imbinate cu ferestre mari.

Intregul proces de design si constructie a fost fascinant.

Intrucat conexiunea dintre natura si viata cotidiana era un aspect important in decizia arhitectului privind materialele pentru componentele structurale, acesta a ales exclusiv produse ecologice sustenabile de inalta calitate precum HI-MACS®. Studioul de arhitectura Kaden Klingbeil a implementat designul propus de Volker Wiese ca o constructie pe structura de lemn cu plafoane solide tot din lemn. Totusi, nu au dorit ca beneficiile unei astfel de constructii sa fie prea evidente, astfel ca au optat pentru o fatada ventilata.

Panourile au fost montate de catre compania Kiebitzberg folosind structuri de aluminiu realizate de catre BMW Montagetechnik. Elementele de HI-MACS® Alpine White rezistent la foc, care este special creat pentru aplicatii de exterior, au fost fixate pe structuri cu insertii KEIL care nu sunt vizibile de la exterior.

Tom Klingbeil este fascinat de HI-MACS®. “Peretele exterior care sustine, inchide spatiul, izoleaza si regleaza umezeala demonstreaza proprietati termice excelente. Spre exemplu, in combinatie cu izolatia de celuloza, constructia pe structura de lemn reduce consumul de energie cu 70% fata de consumul de referinta conform EnEV 2009.”

Datorita versatilitatii materialului, HI-MACS® s-a impus ca un produs ecologic de inalta calitate in lumea arhitecturii si designului. Acesta poate fi folosit de asemenea la fatade, deschizand noi optiuni pentru arhitecti si constructori in termeni de design, functionalitate si estetica. Proprietatea sa naturala de a se adapta la fluctuatiile temperaturii face ca HI-MACS® sa fie materialul perfect pentru elemente de fatada tridimensionale precum ambrazurile rezidentei Wiese.
villa wiesse poza corp articol
In privinta rezistentei la foc, HI-MACS®-S728 Alpine White a fost incadrat in clasa B-s1-d0 dupa testul SBI, inregistrand valori mai bune decat restul materialelor minerale. Celelalte culori din gama HI-MACS® pentru fatade au obtinut de asemenea rezultate foarte bune in privinta rezistentei la foc. In plus, inca 12 culori pot fi folosite in aproape toate aplicatiile relevante datorita incadrarii in clasa B1 de rezistenta la foc, conform DIN 4102-1.

In alegerea materialului Volker Wiese a fost cel mai tare impresionat de calitatea ridicata a pietrei acrilice: “Suprafata delicata a materialului HI-MACS® a fost exact ceea ce cautam in termeni de calitate. HI-MACS® mi-a permis sa-mi pun in aplicare ideea de constructie durabila”. Wiese apreciaza de asemenea suprafata lisa si nonporoasa a materialului compozit. “Ma astept sa fie usor de curatat, durabil si rezistent la intemperii.” Aceste asteptari sunt sustinute de testele certificate la care seria HI-MACS® FR a fost supusa. Produsul este superior tuturor materialelor minerale si compozitelor in termeni de rezistenta la radiatiile UV, conform testului certificarii ETA.

Galerie foto

Proiecte similare

Pool is cool