O locuinta – Un material – O viziune – HI-MACS

O casa in care sa poata evada din stresul cotidian, o oaza de liniste situata in mijlocul unui peisaj pitoresc, aceasta era locuinta mult visata de catre familia Dreer.

Iar dorinta acestora s-a indeplinit odata cu achizitionarea unui teren de 1.200 mp in zona Ammersee, avand o priveliste deosebita asupra padurilor bavareze.

Materialul ce primeaza in constructia acestei locunte este HI-MACS, regasit in aproape orice detaliu al casei, de la zonele de interior la terase si chiar la fatade.

Ideea acestui design neobisnuit a luat nastere din vasta experienta pe care proprietarul, Karl Dreer, o detine in domeniul fabricarii corpurilor de mobilier din HI-MACS. Dupa ce a realizat cu succes o serie de proiecte din materialul HI-MACS, Karl a decis sa foloseasca proprietatile inovative si designul sofisticat al materialului in amenajarea propriei case.” HI-MACS are importanta proprietate de a se preta oricarui design si a se potrivi in orice fel de spatiu, indiferent de actiunile la care este supus: conditii meteo, temperaturi ridicate, grad ridicat de umiditate sau actiuni mecanice repetate. HI-MACS se situeaza peste standardele de rezistenta ale altor materiale, confirma constructorul.

Inspirata din curentul Bauhaus, geometria casei urmeaza un limbaj formal clar. Constructia moderna cu acoperis terasa si forme rectangulare simple simbolizeaza atractia spre minimalism si simetrie.

Usa principala de acces, supradimensionata, este flancata de 2 rame de fereastra fabricate din HI-MACS Arctic White, acestea oferind atat intimidate zonei de intrare, cat si primul contact optic cu acest material.
Din momentul in care intram in acest spatiu generos si plin de lumina, descoperim o amenajare unitara si eleganta in cel mai mic detaliu. Zona de luat masa este punctual de atractie al primului nivel al casei, cu masa de 3,85 metri lungime si un design futuristic, cu o forma fluida ce face legatura dintre zona de living si cea de dining. Proprietatea materialului de a se termoforma a jucat un rol cheie, fiind vital in designul acestei mese.

Masa de dimensiuni generoase, cantarind 250 de kilograme, a fost creata din numeroase elemente realizate din HI-MACS, obtinute din 11 placi de material. In fabricarea acestei piese de mobilier, toate elementele au fost imbinate perfect astfel incat rezultatul final sa fie un obiect unitar, fara rosturi vizibile.

Zona bucatariei se bucura de forme clare, geometrice, in care blaturile de lucru, chiuvetele si fronturile dulapurilor au fost realizate integral din HI-MACS.

In living regasim un impunator semineu de 2,3 metri lungime, incastrat intr-o structura fabricata din HI-MACS, prevazuta chiar si cu o rama pentru un televizor cu ecran plat.

In exteriorul casei, deschizand usile glisante, ni se dezvaluie o pardoseala stralucitoare din HI-MACS ce se pierde in apa limpede a piscinei.

In fata variantelor multiple de placare a pardoselii in care materialele folosite au un aspect frumos, dar care nu ofera rezistenta la inghet sau la umezeala si ale caror culori nu se coordoneaza cu pardoseala utilizata la interior , HI-MACS a castigat detasat.

Zona cu echipament de ftness, sauna si biroul se regasesc la etaj, unde HI-MACS este utilizat in structura dusului, lavoarului, politelor si chiar a catorva locuri de sedere.

Intreaga casa functioneza fara combustibili fosili, creand noi standarde in eficienta si protejarea mediului.

Proprietarul casei este pe deplin convins de calitatile materialului, mobila de gradina unicat realizata integral din HI-MACS este deja proiectata pentru a fi realizata. Proiectarea cu o atentie sporita pentru detalii, precum si utilizarea exclusiva a materialelor de inalta calitate ramane o prioritate.

Galerie foto

Alte proiecte