Restaurantul Fleur de Lin din Belgia – un loc in care eleganta este desavarsita de accentele nostalgice

Localizat strategic, aproape de centrul orasului, in incinta vechii mori Van der Eecken, restaurantul Fleur de Lin din Belgia atrage priviririle tuturor trecatorilor.

Chef Lode De Roover si Barbara Dhondt au decis sa colaboreze pentru a deschide acest restaurant elegant cu aer nostalgic. Proprietarii au apelat la biroul de design Kletz si fabricatorii de HI-MACS® SAAM pentru a realiza acest proiect. Deoarece accentul s-a pus pe aspectul  vizual, designul si materialele folosite au fost alese cu grija. Acestea trebuiau sa indeplineasca o serie de cerinte legate de igiena si rezistenta in timp si sa fie cat mai usor de intretinut, dar in acelasi timp sa creeze o atmosfera calda, eleganta. HI-MACS® piatra naturala acrilica a fost alegerea fireasca in realizarea acestui proiect datorita proprietatilor pe care acest material le are.

Zona de receptie cuprinde un bar realizat la comanda din HI-MACS®, in care sunt imbinate doua nuante de material compozit: Black si Verona. Liniille subtile dar in acelasi timp puternice ale colectiei de mobilier Warendorf realizate de Kletz aduc un plus de caracter, iar imbinarile invizibile ale materialului HI-MACS® realizeaza contrastul  in intreg proiectul. Insertia de litere din HI-MACS® Alpine White alaturi de subtila frunza aurie sunt elemente care demonstreaza maiestria cu care lucreaza SAAM.

Zona de restaurant impresioneaza prin frumusete si eleganta, dar are in acelasi timp un aer usor industrial. Tejgheaua veche din lemn ce a apartinut morii este conservata excelent si se integreaza perfect in atmosfera creata de materialul de ultima generati HI-MACS® folosit la corpurile de depozitare a vinului. Scaunele de un albastru modern desavarsesc aceasta amenajare interioara ce imbina contemporanul cu clasicul.

Aceasi linie plina de perfectiune este prezenta si in sala privata de mese, in sala de conferinta si in bai.

Chef Lode De Roover, desemnat cel mai bun tanar bucatar al anului 2011, este un fan declarat al HI-MACS®. Bucataria sa privata, ce poarta semnatura acelorasi producatori, este realizata de asemenea din acest material compozit.

Fleur de Lin este un restaurant amenajat cu eleganta, un restaurant in care fiecare element a fost gandit pana in ultimul detaliu.

Galerie foto

[gallery type="rectangular" link="file" ids="4286,4291,4287,4289,4288,4285"]

Proiecte similare