Swan Lake Villa compozitie baie Manhattan

In designul de interior detaliile sunt cele care diferentiaza o amenajarea terna de una sofisticata, plina de rafinament. Daca pe langa aspectul fizic mobilierul capata si o valoare functionala datorita materialelor folosite, putem vorbi despre o amenajare de succes. Swan Lake Villa imbina armonios arhitectura traditionala si cea contemporana atat in ceea ce proveste arhitectura de exterior cat si designul de interior.

Amenajarea baii matrimoniale a presupus gasirea unui echilibru intre functional si estetic. Proprietarul isi dorea o baie in care sa se regaseasca atmosfera rafinata prezenta in restul casei, dar mobilierul trebuia sa satisfaca in acelasi timp toate cerintele specifice unui mobilier de baie.

Tinand cont de gradul de igiena ridicat necesar intr-un astfel de spatiu, alegerea ideala pentru realizarea blatului si a lavoarului a fost materialul compozit HI-MACS®. Prin imbinarea invizibila a celor doua se obtine o suprafata igienica si usor de curatat deoarece nu exista rosturi de imbinare in care sa se adune murdarie iar materialul compozit HI-MACS® are o suprafata non-poroasa si impermeabila. Folosirea lavoarului Genuine din colectia Manhattan aduce un plus de eleganta. Scurgerea apei pe planul inclinat al lavoarului si folosirea unui kit de scurgere ascuns pastreaza linia curata a intregii amenajari.

Pentru fronturile corpurilor de depozitare s-a folosit MDF vopsit cu finisaj metalizat lucios, un finisaj pretios, potrivit atmosferei create. Pentru a desavarsi aceasta amenajare fronturile mobilierului au fost prelucrate CNC cu decorul Waves.

Un element surpriza in aceasta amenajare o constituie radiatorul port prosop realizat din material compozit HI-MACS®. S-a dorit o amenajare unitara de aceea pentru acesta s-a folosit acelasi decor prelucrat CNC. Dotat cu un suport port prosop din inox masiv cu finisaj satinat acest radiator este perfect functional, in spatele caroseriei din HI-MACS® regasindu-re o spirala de cupru cu putere calorica ridicata.

“Tema amenajarii intregii case a fost inca de la inceput foarte bine definita: design si functionalitate fara compromis, iar baia matrimoniala nu a facut exceptie.  Mai intai am dat forma spatiului astfel incat sa indeplineasca functiile unei bai cu un confort ridicat, apoi am pus culoare si textura pentru a obtine un spatiu cu o atmosfera calda, cu un aer usor mistic. Spatiul in sine si materialele puse la dispozitie au fost decisive in obtinerea acestui rezultat.” Adriana Tihon | Atvangarde Design Team.

Galerie foto

Alte proiecte