Mobilier magazin pantofi din HI-MACS. Termoformare, translucență și îmbinări invizibile în amenajarea Shoebaloo Amsterdam

„Eleganță, transparență și ingeniozitate tehnologică”, declară reprezentanții MVSA, firma de arhitectură ce a proiectat noul concept pentru rețeaua de magazine Shoebaloo.

Nu este pentru prima oară când MSVA, firma de arhitectură olandeză faimoasă pentru abordările moderne și designul interior minimalist, lucrează pentru prestigiosul brand de panofi de lux Shoebaloo. Întreaga rețea de magazine, inclusiv cele din Roterdam și Utrech, este proiectată de aceștia. Magazinele Shoebaloo se disting prin designul de excepție și prin eleganță, atribute ce pun în valoare mărcile de pantofi expuse.

„Căutarea inovației, atât pentru design, cât și pentru proiectare și execuție”, spun arhitecții MVSA, „sunt premisele pe care le-am urmărit în realizarea conceptului de mobilier magazin, futurist și distinctiv pentru Shoebaloo. Utilizarea tehnologiei CNC de ultimă oră și de termoformare Hi-MACS reprezintă o viziune inovatoare, plus angajamentul de a folosi materiale avansate care se potrivesc cu estetica de lux”, spun arhitecții Roberto Meyer și Harry van der Berg de la MVSA.

La realizare unui concept mobilier magazin pantofi funcționalitatea și confortul clientului sunt responsabilitatea arhitectului. Atât proiectarea unui spațiu comercial, cât și alegerea materialelor trebuie să fie în armonie cu specificul brandului, dar și să pună în valoare produsul expus.

Hi-Macs, este un material rezistent și durabil, ce s-a potrivit perfect cu viziunea studiolului olandez de design de a crea spații în masură să răspunda cererilor clientului, dar și să facă față la testul timpului. Proprietățile materialului îl fac ideal pentru fabricație de mobilier magazine: este ușor de curățat și întreținut cu produse uzuale de curățenie, are suprafața non-poroasă și este impermeabil, calități care îi conferă valoare adaugată produsului final.

Vitrină magazin: centrul istoric al orașului Amsterdam este caracterizat de o structură densă de clădiri cu fațade înguste, motiv pentru care pentru Shoebaloo s-a ales o fațadă de tip open front, flancată de doi stâlpi belgieni Bluestone, ce consolidează individualitatea clădirii. Vitrina propusă este deschisă pentru acest magazin, spre deosebire de majoritatea spatiilor Shoebaloo pentru care care au o vitrine închise, misterioase, ce dezvăluie puțin din ceea ce se află în spate. Toate elementele de mobilier vitrina sunt realizate din HI-MACS Alpine White, straifuri de formă eliptica, iluminate de un alb strălucitor, iar modelele de pantofi sunt expuse pe polițe foarte subțiri, ce dau senzația că aceștia plutesc.

Mobilier perimetral: la interior, întreaga amenajare de magazin este un joc dinamic de linii emergente dinspre vitrina magazinului către interior. Sub formă de back wall-uri, cu polite expunere pantofi de diferite dimensiuni și la diferite înălțimi, cu forme sinuase, curbe obținute prin termoformare si prelucrare CNC HI-MACS, consolele de expunere sunt translucente, produsul fiind iluminat de jos, lucru posibil de realizat prin utilizarea de HI-MACS OPAL, din categoria Lucent. Lamelele de Hi-MACS prezente pe tot mobilierul au o frezare pe spate, la îmbinarea cu placarea de perete. Această soluție ingenioasă permite fixarea polițelor de expunere pantofi și genti la diferite înălțimi, fapt ce permite flexibilatate, la fel ca la un sistem de expunere slat wall.

Placari de pereti HI-MACS: jocul de linii realizate din straifuri de HI-MACS termoformat Alpine White și Opal se continuă pe pereți sub formă de profile subțiri translucide, iluminate cu LED-uri. Planul magazinului este de formă clepsidrică, format din două zone eliptice ce par a gravita una în jurul celeilalte.

Mobilier de camp: piesa centrală din cea de-a doua zonă spațială este o volumetrie de formă organică, cash desk. În spatele acestuia regăsim o vitrină eliptică verticală folosită pentru expunere genti și accesorii.

Designul magazinului Shoebaloo din Koningsplein dispune de un concept unic de retail foarte potrivit cu pantofii de high-end designer. Prin crearea lui, acestui spațiu radiant, sofisticat și foarte prietenos este mai mult decât un simplu magazin de pantofi. Este o experiență spațială în care produsele sunt prezentate individual, asemenea unor bijuterii.

„Oferind soluții datorită oportunităților puse la dispoziție de procesul de inovație tehnologică”, planurile arhitecților MSVA ies în evidență prin transparența lor  la nivel structural, prin ingeniozitatea tehnică, precum și prin utilizarea de material ce ajută procesul de inspirație. Pentru studioul olandez, un proiect bun este unul de durată, confortabil și care se poate susține, calități ce sunt reprezentate de materialul utilizat, HI-MACS.

 

Galerie foto

Alte proiecte