Spatii publice

Amenajarea spațiilor publice cu material compozit HI-MACS

Rezistență mecanică ridicată

În spațiile publice materialele utilizate în amenjari, fie ele recepții, blaturi de lucru, polițe, banchete, blaturi baie sau placări de pereți, mobilier check-in, blaturi bar, mese în restaurante, spații de servire, tejghele, vin zilnic în contact cu traficul intens și sunt supuse unei agresiuni fizice și mecanice constante. HI-MACS® este testat și certificat de numeroase autorități internaționale în domeniu ca un material extrem de rezistent la lovituri, zgârieturi, mătuiri, ciobituri. Dacă după ani de utilizare acestea apar sunt foarte simplu de remediat în locație printr-o simplă șlefuire, iar obiectul va arăta ca în ziua livrării. De altfel, și garanția de 10 ani pe care LG Hausys și membrii Quality Club o oferă recomandă materialul pentru acest tip de aplicații.

Foarte rezistent la incendii

HI-MACS® nu arde, nu se topește în picături și nu scoate fum. În spațiile publice foarte important este timpul pe care pompierii îl au la dispoziție. Utilizarea unor materiale inflamabile sau care întrețin arderea este o eroare cu consecințe grave. HI-MACS® deține certificări ca și reacție la foc recunosute internațional: DIN 4102-1, Warrington Fire, ABP, inclusiv ETA (certificare pentru fațade care atestă rezultatele bune ale materialului la testele de rezistență mecanică, rezistență la foc, rezistență în timp și rezistență la intemperii), fiind încadrat în clasa B1 de rezistență la foc.

Posibilități nelimitate de design

Ultimii ani au adus în prim plan proiecte de referință în cele mai diverse categorii de spații publice: de la sedii bănci, recepții birouri, cluburi de noapte, mobilier aeroporturi, până la mobilier restaurante, stații autoservire în hoteluri, mese cafenea, clinici medicale și spitale, mobilier benzinării, mobilier farmacie, recepții hotel, placări de pereți interioare și placări exterioare etc. HI-MACS prezintă o serie de proprietăți care îl fac materialul preferat al arhitecților și designerilor: se îmbină invizibil, obiectele rezultate fiind monolitice, dintr-o bucată; se termoformeaza inclusiv 3D, proiectele curbe și sinuoase nemaifiind un deziderat imposibil de realizat; este translucent, permițând iluminarea din interior.

Ușor de întreținut

Datorită structurii omogene și suprafețelor neporoase, este un material care se întreține cu produse uzuale de curățenie cumpărate de la supermarket. Managementul va fi mulțumit de costurile scăzute, iar personalul de întreținere de ușurința cu care se curăță.