Fatade si aplicatii de exterior

Fațade și aplicații de exterior

70% mineral

HI-MACS® este 70% mineral, deci este un material natural de unde și denumirea Piatră Acrilica Naturală. Prezența în compoziție a celui mai fin acrilic(25%) face ca materialul să fie termoformabil inclusiv 3D, fiind astfel posibilă realizarea unor proiecte de fațade ventilate, placări de exterior și placări de interior imposibil de realizat cu alte materiale clasice utilizate la placări: materiale de tip bond, HPL compact, tablă, piatră, lemn, sticlă etc. Clădirile cu forme organice, curbe sinuoase nu mai sunt imposibil de realizat!

Termoizolație foarte bună

HI-MACS® este din ce în ce mai mult utilizat pentru placarea fațadelor, a intrărilor în clădiri, a golurilor de ferestre, a balcoanelor, aticelor precum și în aplicații speciale de exterior. HI-MACS® este foarte potrivit pentru fațade ventilate deoarece permite o termoizolație foarte bună, determinând îmbunătățirea spectaculoasă a echilibrului termic a climatului interior și optimizarea bilanțului energetic al clădirii.

Rezistență mare la intemperii

HI-MACS este extrem de rezistent la intemperii. A fost testat ani întregi în cele mai agresive medii: la nivelul mării, la peste 4000m altitudine în Alpi, în zone deșertice, în zone industriale puternic poluate. Rezistența la radiațiile ultraviolete și stabilitatea culorilor sunt foarte ridicate, testările poziționând materialul cu Delta E3 (6 culori) și Delta E4 (5 culori). Această certificare înseamnă că materialul nu-și va schimba culoarea pentru cel puțin 10 ani.

Ușor de întreținut

Suprafața neporoasa și inerția electrostatică nu permit depunerii aderente de praf și impurități. Rezistența mecanică mare face ca materialul să nu se matuiasca și astfel să permită mizeriei să adere. Suprafețele și canturile nu necesită acoperiri de protecție întrucât este omogen. HI-MACS® se curăță cu detergenți uzuali cumpărați din supermarket. Nu necesită soluții de curățare speciale.

Rezistență mecanică de excepție

Rezistența la impact, elasticitatea ridicată datorită conținutului de acrilic, rezistența la tracțiune și compresiune garantează efecte minime ale diferențelor mari de temperatură. Omogenitatea materialului conferă HI-MACS® o înaltă rezistență la smulgere în zonele de aplicare a elementelor de fixare metalice. Acest aspect este deosebit de important deoarece plăcile de HI-MACS® vor fi fixate mecanic de structura metalică portantă a fațadei ventilate. HI-MACS® nu se sparge, nu putrezește, nu este afectat de carii.

Nu arde

Material compozit ce corespunde conform certificării clasei de reacție la foc B1. Materialul nu arde,nu se topește în picături și nu scoate fum. Materialul deține certificări importante în Europa și SUA: ETA pentru fațade acordată de EOTA, Certificatul European DIN 4102-1 pentru încadrarea în clasa B1 de rezistență la foc, Warrington Fire pentru incadrearea în Clasa 0 de rezistență la foc (Marea Britanie), ABP pentru flamabilitate redusă (Germania).

Este un material ecologic

HI-MACS® este un material natural: 70% este mineral, 5% coloranți tot de origine minerală și 25% acrilic. Deșeurile rezultate din prelucrare sunt ușor de reciclat. Aceste deșeuri sunt reciclate termic obținându-se gama Eden care conține 45% material reciclat. Este un procent foarte mare în termeni de reciclare a materialelor. Gama Eden deține certificarea acordată de Scientific Certification System (SCS), permițând unei clădiri să câștige 1, 2 puncte LEED. HI-MACS® deține certificarea de mediu ISO 14001 acordată de Lloyd’s Register. Standardul ISO 14001 descrie etapele necesare pentru proiectarea, implementarea, menținerea și optimizarea unui sistem de management integrat al mediului.